slideshow 1

A SZEMÉT IS LEHET KINCS! Hulladékcsökkentési hét

Hulladékcsökkentési hét kezdődött a Nyíregyházi Egyetemen november 23-án. Az esemény első programjaként LÁTHATALAN HULLADÉKOK - NE DOBJ KI! KÉSZÍTS MÉG EGYSZER VALAMIT BELŐLEM! TÉGY LÁTHATATLANNÁ! címmel versenyfelhívást tett közzé az egyetem. Cél, hogy a hallgatók pályázataikkal bemutathassák, hogy a hulladékból hogyan lehet kreatív, figyelemfelkeltő, akár művészi igényességű tárgyakat, projekteket készíteni. A programsorozat előzménye, hogy egyetemünk csatlakozott az Országos Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek egyik kiemelt szlogenje a "Láthatatlan hulladékok" témája – tájékoztatott Dobróné dr. Tóth Márta, a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének megbízott intézetigazgatója, az eseménysorozat szervezője.

 

November 24-én, kedden 17:00 órától Dr. Mónus Ferenc a Hulladékról másképp - Mindennapi praktikák címmel tartja meg előadását a programhoz kapcsolódva az online térben, a Teams rendszerén az egyetemi oktatók, érdeklődők számára. November 25-én, szerdán a Hulladékok gyűjtése szelektíven - Újrahasználati Központ Nyíregyházán címmel Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének korábban rögzített tájékoztatóját tekinthetik meg a hallgatók. November 26-án online filmklubon vehetnek részt az érdeklődők. Járd végig Leonardo di Caprio-val az utat: mit teszünk környezetünkkel és mit tehetünk érte?! címmel. A film az alábbi linken is elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=B4X8P_x2AbQ 

Az eseménysorozat utolsó napján, november 27-én, pénteken a NE DOBJ KI! KÉSZÍTS MÉG EGYSZER VALAMIT BELŐLEM! TÉGY LÁTHATATLANNÁ! – beérkezett munkák online értékelésére és bemutatására kerül sor. 

Hasznos link: https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/

 


 

2016, Nyiregyhaza