NYE hírek

A Gazdálkodástudományi Intézet versenyfelhívása

Az MNB támogatásával a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete pénzügyi versenyt hirdet, melynek témája: „Örkény után szabadon… Egyperces gondolatok - Fókuszban a pénzügyi tudatosság”. A verseny célja: Az egyetemi oktatásban a pénzügyi és a vállalkozási ismeretek átadása rendkívül fontos, nélkülözhetetlen része a hallgatók szakmai fejlődésének. Ezt felismerve, kísérleti jelleggel, első alkalommal kerül megrendezésre a pénzügyi témájú verseny, melynek célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése a fiatalok körében.

Újabb 4 éves ciklus kezdődött az Országos Tudományos Diákköri Tanács munkájában

Az OTDT 2024. április 9-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Aula Magna dísztermében rendezte meg ülését, amelyen átadásra kerültek az OTDT Szakmai Bizottság vezetőségi tagjainak megbízólevelei. Intézményünkből Dr. Vajda Ildikó, oktatási rektorhelyettes, intézetigazgató, főiskolai tanár a Testnevelési- és Sporttudományi Szakmai Bizottság munkájában és Dobróné dr. Tóth Márta intézetigazgató, főiskolai tanár a Tanulás- és Tanításmódszertani—Tudástechnológiai szakmai bizottság munkájában kaptak megbízást.
 

VII. Húsvéti Kézilabda Kupa

2024. április 15-én került megrendezésre az VII. Húsvéti Kézilabda Kupa a sportszakos hallgatók, valamint két középiskolás csapat részvételével Dr. Moravecz Marianna szervezésében a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Tornacsarnokában.
Ezúton szeretnénk megköszönni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kézilabda Szövetség szponzori támogatását, valamint a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium vezetőségének a helyszín biztosításában nyújtott segítségét. A díjakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kézilabda Szövetség képviseletében Sarca Darius adta át.

VI. LUDOVIKA - ELTE - BEAC Spring Open Nemzeti és Nemzetközi Nyílt Cheerleading Verseny

Április 6-án került megrendezésre a VI. LUDOVIKA - ELTE - BEAC Spring Open Nemzeti és Nemzetközi Nyílt Cheerleading Verseny, ahol a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesületünk Cheerleading Szakosztályának tagjai képviselték intézményünket.

Senior Jazz Double kategóriában Biró Gréta Dorina és Hrubóczki Anett lenyűgöző teljesítményt nyújtottak. A lányoknak 6 ellenfél ellen kellett versenyeznie egy nagyon erős mezőnyben. Végül egy rontás nélküli, tökéletesen kivitelezett koreográfia előadásával a lányok dobogóra állhattak és III. helyen végeztek.

3x3-as kosárlabda bajnokság középiskolásokkal

2024. április 11-én a Testnevelés és Sporttudományi Intézet Sportcsarnokában került megrendezésre a „Mozdulj Középiskolás a Nyíregyházi Egyetemmel” 3X3-as kosárlabda bajnokság.

Előzetes nevezés alapján 11 fiú és 2 lány középiskolai és 3 egyetemi fiú csapat vett részt a versenyen. A lányok a fiúkkal együtt versenyeztek és játszottak izgalmas meccseket. A selejtezőket négy négycsapatos csoportban, körmérkőzéses formában bonyolították le. A csoportgyőztesek a legjobbak közé kerültek.

Kimozdulások – Interdiszciplináris konferencia Intézetünkben

A Nyíregyházi Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Angol Nyelv és Kultúra Tanszéke szervezésében immár harmadik alkalommal kerül sor interdiszciplináris konferenciára 2024. április 18-án, csütörtökön. Az idei esemény címe Kimozdulások, és ennek megfelelően az utazás, útkeresés mint általános emberi tapasztalat lesz a konferencia fókuszában. A tanácskozásra húsz kutatót, oktatót várnak a szervezők Debrecenből, Szegedről és Nyíregyházáról, akik két szekcióban tartják meg előadásaikat. Így többek között útleírásokról, fordításokról, történelmi útkeresésekről, színész pedagógusokról, munkajogról, népzenéről és textilművészetről hallhatók előadások. A rendezvény helye az A épület 251-es és 255-ös terme. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az esemény szervezői.

Ujvári János diplomadíj-pályázat

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelt fontossággal kezeli, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a szellemitulajdon-védelmi kérdések jelenlétére a napi életben, és a szellemitulajdon-védelem szerepére a gazdasági folyamatokban. Ennek a munkának a részeként a hivatal évtizedes múltra visszatekintő pályázatot ír ki minden évben végzős felsőoktatási hallgatók részére. Az Ujvári János diplomadíj-pályázat a választott diplomadolgozati témájukhoz kapcsolódva mutatja be a végzős hallgatóknak a szellemitulajdon-védelem szerepét és jelentőségét a mindennapi életben, és olyan tudáshoz juttatja a hallgatókat, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosítani tudnak a saját vagy cégük által fejlesztett megoldások piaci oltalmának és menedzselésének során - adta hírül a https://www.sztnh.gov.hu/ oldal.