Pilótaképzéseink

Tanulj LÉGIJÁRMŰ-VEZETÉS felsőoktatási szakképzésen!

A képzés célja olyan elméleti ismeretekkel, gyakorlati jártassággal és angol nyelvtudással rendelkező szakemberek képzése, akik ATP(A) integrált képzés után felkészültségük alapján megfelelnek az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) PART-FCL 1 előírásainak megfelelő 1178/2011 (2011.11.03) EU Rendelet CPL/ME IR (többmotoros műszeres kereskedelmi légijármű-vezető jogosítás – Commercial Pilot Licence / Multi Engine, Instrument Rating) jogosításra előírt feltételeinek és képesek különböző légijárművekkel végzett szolgáltatások nyújtására.

 

A légijármű-vezető szakképzettség nem jogosít hivatásos légijármű-vezető tevékenység ellátására. Légijármű-vezető tevékenységre jogosultságot biztosító szakszolgálati engedély az NKH Légügyi Hivatal akkreditált vizsgarendszerében eredményes elméleti és gyakorlati vizsga letételével szerezhető.

 

 

Válaszd a REPÜLŐMÉRNÖKI (BSc) szakot!

Tisztában vagyunk vele, hogy a középiskolai tanulmányok befejeztével nem vagy könnyű helyzetben, hiszen nagyon fiatalon, egy életre szóló döntést kell meghoznod a továbbtanulásodat illetően. 

Repülőmérnöki egyetemi alapképzésünkkel szeretnénk nagyban megkönnyíteni a választást számodra. A Nyíregyházi Egyetemmel közösen egy 7 féléves, nappali, önköltséges képzést indítunk minden év szeptemberében Repülőmérnöki (hivatásos pilóta) alapszakon.

 

A képzés célja olyan gyakorlati CPL szakszolgálati engedéllyel rendelkező hivatásos repülőgépvezetők képzése, akik alkalmasak a repülőgépeket üzemeltető vállalkozásoknál/szervezeteknél a hivatásos repülőgépvezetői tevékenység ellátására, a légiüzemeltetéssel (air operation), a földi kiszolgálással (ground handling) és a szállítási feladatok szervezésével, megoldásával kapcsolatos, valamint a vonatkozó megfelelőség biztosítási (compliance monitoring) teendők teljeskörű elvégzésére. Összefoglalva: nemcsak kereskedelmi pilóta jogosításokat, hanem alap (BSc) diplomát is kapsz a képzésed végeztével.

A képzés során a műszaki alapozó és szakmai angol tantárgyak mellett az egyetemi képzésben a hallgatók elsajátítják a 13 ATPL (Airline Transport Pilot License) elméleti tantárgy tudásanyagát, melyből mind az egyetemen, mind a légiközlekedési hatóságnál vizsgát tesznek.

A hallgatók az első szemeszter közepétől az ATPL tantárgyak elsajátítáása mellett megkezdik gyakorlati képzésüket, mely során a nyári egyetemi szünet előtt eljutnak első egyedül repülésükig, majd első egyedüli útvonal repülésükig.

A gyakorlati képzés során a következő jogosításokra tesznek szert:

 • Airline Transport Pilot License ATPL(A) elméleti oklevél,
 • Commercial Pilot License CPL(A) szakszolgálati engedély,
 • Multi Engine Piston Instrument Rating MEP/IR jogosítás
 • Night VFR rating (NVFR) jogosítás
 • Multi Crew Cooperation (MCC) oklevél
 • Performance Based Navigation (PBN) képzés
 • Upset Prevention and Recovery Training (UPRT) képzés

 

Wizz Air partneri kapcsolat:

A Nyíregyházi Egyetem és a Wizz Air közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően a képzést sikeresen teljesítő hallgatóink végzést követően jogosulttá válnak a Wizz Air első tiszti felvételijén való részvételre további követelmények teljesítése nélkül.

 

A képzés részletei:

Képzési szint: Alapképzés (BSc diploma)

Munkarend: Nappali 

Finanszírozási forma: Önköltséges 

Képzési idő: 7 db egyetemi félév

Önköltség: egyetemi félévenként 3.800.000 Ft, ami Diákhitel 2-vel a képzés teljes egészében finanszírozható

 

Jelentkezés minden év február közepéig a Felvi.hu rendszerében. 

 

Felvételi előkövetelmények: 

 • Érettségi bizonyítvány
 • Angol nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél. 
 • Az 1178/2011 (2011.11.03.) EU rendelet a MED alfejezet szerinti 1. osztályú orvosi minősítés (egészségügyi alkalmassági vizsgálat).
 • Alkalmas minősítés a repülő gyakorlati képzést végző képző szervezet (ATO, Tréner Kft.) pályaalkalmassági vizsgálatán (minden év május-júniusig tartó időszakban.

 

 

 

 

 

Válaszd szakirányú továbbképzésünket! Tanulj REPÜLÉSI SPECIALISTA, REPÜLÉSI SZAKMÉRNÖK szakirányú továbbképzési szakon!

A képzés célja olyan repülési specialista és repülési szakmérnökök (előképzettségtől függ) képzése, akik alkalmasak a repülőgépeket üzemeltető vállalkozásoknál, szervezeteknél navigációs tiszti, pilóta, főpilóta, oktató, megfelelőségi vezető tevékenység ellátására.

A képzés 4 féléves, mely tartalmazza a teljes ATPL(A) elméleti anyagot, valamint 143 óra repülési és 60 óra szimulátorgyakorlatot. A gyakorlati képzés végén kereskedelmi (CPL) és többmotoros műszerrepülési (MEIR) hatósági vizsgát tesznek a hallgatók. Ezzel a végzettséggel hivatásos repülőgépvezetői munkát végezhetnek és légitársaságokhoz lehet jelentkezni első tiszti beosztáshoz szükséges továbbképzésre.