slideshow 1

Előadás A honvédelem és a honvédelmi nevelés címmel

A Nyíregyházi Egyetem, valamint a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében rendezték a felsőoktatási intézmény Bessenyei Aulájában A honvédelem és a honvédelmi nevelés című előadást, melyet Dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára tartott a népes érdeklődőknek, egyetemi oktatóknak, oktatási szakembereknek és hallgatóknak.

A 2020. október 30-án tartott előadáson Dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: „Az a mindennapi munka, az a mindennapi teljesítmény, amit közösen tehetünk meg a kollegákkal, az olyan értéket képvisel, amit máshol nehéz megtalálni. A saját példámból tudom, azért ajánlom mindenkinek, hogy csatlakozzon ehhez az életpályához, hivatáshoz, mert aki akarja, megtalálja a számítását. Van az az illetmény, amiből méltó módon lehet eltartani a családot, sőt, félre is lehet belőle tenni. Ugyanakkor egy olyan nagycsaládhoz, közösséghez tartozik, ami napról napra motiválhatja azt, aki választja ezt a szép hivatást, és tele van olyan kalanddal, vággyal, ami nem teszi unalmassá.”

A helyettes államtitkár azt is hozzátette, az illetményen túl a társadalmi megbecsülése is jelentős a mai magyar katonáknak. Ez inspirálhatja azokat, akik még nem döntötték el, hogy milyen szakmában képzelték el a jövőjüket. Az érdeklődő középiskolások egy kadétprogramon keresztül megismerik azokat az ezeréves értékeket, amelyet a magyar hadtörténelem felvonultatott. A fiatalok megtanulnak közösségben élni, egymásért dolgozni, és megtalálják a lehetőségeket ahhoz is, ha egyenruhában képzelik el a jövőjüket.

      

Forrás: www.nye.hu, www.nyiregyhaza.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza