slideshow 1

Élménynapok a Tanítsunk Magyarországért program keretében

A veszélyhelyzetre való tekintettel új formában kapcsolódtak be a 7. osztályos tanulók és leendő mentoraik a Tanítsunk Magyarországért programba. Élménynap keretében 2021. február 4-én 18 sényői, február 5-én pedig 24 nyírkarászi 7. osztályos tanuló ismerkedett meg leendő mentoraikkal saját iskolájukban. A 2020/21-es tanév 2. félévétől így már 50 mentorunk foglalkozik 9 iskolában 256 tanulóval - tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem.

A mentorok szakmai felkészítésében is voltak új elemek, mert a két tréning mellett a „Mentor a WEB-en” kurzusra on-line tudtak becsatlakozni a mentorjelöltek, és megismerkedhettek a TM adminisztráció folyamatával is. A gyermekek és mentoraik részvételével zajló vetélkedőkben a csapatok ügyességüket, tájékozottságukat és kreativitásukat is megmutathatták. A jó hangulatú programot a TM ajándékok kiosztása zárta, és természetesen elkészültek a mentorokról és a mentoráltjaikról az első közös fotók is - mondta el Dr. Baracsi Ágnes a Nyíregyházi Egyetem TM programkoordinátora.

A programban még Dr. Baracsi Ágnes és Nyilas Orsolya TM-oktatók, valamint Kavasánszki Orsolya TM mentornagykövet vett részt.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza