Éjszaka nem netezhetnek a diákok

Éjszaka nem internetezhetnek a mumbai elit mûszaki fõiskola bentlakásos diákjai, mert az indiai felsõoktatási intézmény vezetõi úgy ítélték meg, a diákok körében egyre gyakrabban tapasztalható depresszió oka a világháló - olvasható a Transindexen.

Az 5000 diákot oktató Indian Institute of Technology (IIT) tanulmányi ügyeinek dékánja úgy gondolja, hogy a hallgatók közösségi életét, kapcsolatteremtését tönkreteszi a korlátlan internet-hozzáférés. A mûszaki fõiskola diákjai helytelen életmódot élnek, alig alszanak, elharapódzott a depresszió körükben, és az elmúlt öt évben kilencen követtek el öngyilkosságot. A legtöbben már azt sem tudják, ki lakik a másik szobában, nem barátkoznak egymással és teljesen eltûntek a régi kollégiumi hagyományok - mondta Prakash Gopalan.
Az intézmény vezetõsége egyértelmûen a világhálót teszi felelõssé a történtekért, és bár hasznosnak tartják az internetet a tanulási folyamatban, szerintük a diákok inkább csetelésre, szörfölésre, zenék és filmek letöltésére használják a netet.
(www.edupress.hu)