slideshow 1

MTMI szakok népszerűsítése: együttműködés a Hungarotruck Kft.-ve

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem a Hungarotruck Kft-vel 2020. november 19-én a felsőoktatási intézmény dísztermében. Az EFOP-3.4.4-16-2017-00020 számú, "JEEP! - Junior Engineer Education Program. Pályaorientáció - matematika, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése a Nyíregyházi Egyetemen" című projekthez kapcsolható kooperáció az MTMI szakok népszerűsítését, kiemelten a műszaki, mérnöki, informatikai képzések és szakmák népszerűsítését és közös együttműködések megvalósítását tűzte célul. 

„A Nyíregyházi Egyetem kiemelt célja, hogy a régió szellemi központjává váljon, olyan tudást és diplomát adjon a hallgatóinak, mellyel a maximálisan megfelelnek a munkaerőpiac elvárásainak” – mondta Vassné dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora a megállapodás aláírása előtt. Kiemelte: céljaik eléréséhez nagyon fontos, hogy szorosra fűzzék a kapcsolatot a régió gazdasági szereplőivel, és e folyamat első lépcsőfoka a Hungarotruckkal kötött megállapodás, mely szorosan illeszkedik az EFOP-3.4.4-16-2017-00020 számú pályázatban vállalt szakmai vállalásokkal és fejlesztésekkel.

Az együttműködés célja, hogy közösen népszerűsítsék a munkaerőpiacnak oly fontos műszaki, mérnöki, informatikai ismereteket a középiskolások és az egyetem hallgatói körében, s ezáltal minél több tanulót csábítsanak a Nyíregyházi Egyetemre – hangzott el a sajtótájékoztatón. - A vállalat a mentorai segítségével a középiskolások és a hallgatók megismerhetik a cég munkáját, így átfogó képet kaphatnak az előttük álló lehetőségekről és gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek.

Szentpáli-Gavallér Péter, a Hungarotruck ügyvezetője hangsúlyozta, az egyetemmel kötött megállapodás a vállalat számára is mérföldkő. A pandémia közepén egy új szervizt létesítettek Nyíregyházán, ami lehetőséget nyújt a helyi diákoknak és mérnökhallgatóknak, hogy gyakorlatban sajátítsák el a szükséges ismereteket. A DAF Trucks N. V. több mint 100 éves fennállása óta több egyetemet támogat a világ minden részén. Magyarországon az első ilyen, jövőbe mutató együttműködést, Nyíregyházán írták alá, és bíznak benne, hogy remek alapokat adhatnak a fiataloknak, továbbá hasznos gyakorlati ismeretekkel egészíthetik ki az egyetem magas szintű szakmai munkáját, az ott átadott elméleti tudást.

Az együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetem részéről Vassné dr. habil. Figula Erika rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár; a Hungarotruck Kft. részéről Szentpáli Gavallér Péter ügyvezető látta el kézjegyével. 

         

 

 


 

2016, Nyiregyhaza