slideshow 1

Együttműködési megállapodás az Északi Agrárszakképzési Centrummal

Október 27-én együttműkődési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és az Északi Agrárszakképzési Centrum az egyetem dísztermében. A dokumentumot Vassné dr. habil. Figula Erika, az egyetem rektora, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, az Északi Agrárszakképzési Centrum részéről pedig
Lévai Imre főigazgató és Vislóczki Zoltán kancellár írta alá.

Az eseményen elhangzott: az Egyetem kiemelt feladatának tekinti a régió szakképzési centrumaival történő szakmai együttműködésének további erősítését, fejlesztését. Ennek jegyében került sor az Északi Agrárszakképzési Centrummal (ÉASZC) történő megállapodás megkötésére. Az Északi Agrárszakképzési Centrum 2020. július 1-vel kezdte meg működését. A megállapodás részeként az egyetem és az ÉASZC közösen kidolgozza, hogy az okleveles technikusképzésben oktatott ismeretanyagok milyen mértékben és milyen módon kerülhetnek beszámításra a felsőoktatási tanulmányok során.

A későbbiekben az egyeztetett szakmák esetében az okleveles technikusképzés szintmérőjének tartalmát az ÉASZC és a NYE közösen állítja össze, annak értékelését a NYE végzi. Az ÉASZC támogatja a NYE oktatóinak bekapcsolódását a pályaorientációs tevékenységekbe - emelték ki a szakemberek.

 


 

2016, Nyiregyhaza