Hungarian Arabic English German Russian Ukrainian

Indul az új Z-szak Nyíregyházán

Egyre többen érdeklődnek a Nyíregyházi Egyetem új szakjáról, a Z-szakról. 2022. szeptemberben a Nyíregyházi Egyetemen is indul a Természettudomány-Környezettan tanári szak, azaz a Z-szak. A nagy múltú tanárképző intézményünk fontosnak tartja a pedagógusképzésben az új szak indítását, amely attól különleges, hogy Z generációs módszerek tanításával integrálja a természettudományos tanárképzést. A Magyarországon hét városban köztük a Nyíregyházán induló Z-szakon, kiváló szakemberek készítik fel a Z-generáció oktatására kész pedagógusjelölteket.

Z-szak célja a környezettudatosság és a természet megismerése, megértése minden eddigihez képest gyakorlatorientáltabb módszerek alkalmazásával, ahol az új kihívásoknak megfelelő kompetenciákkal rendelkező, kísérletezésben profi hallgatók kapnak majd diplomát. Ők természettudomány-környezettan tanárként az általános iskola felsőtagozatában, illetve a középiskola első két évfolyamán tanuló diákoknak olyan természettudományos ismereteket adnak át Z-generációs módszerekkel, amelyekkel motiválják, bíztatják tanítványaik továbbtanulását az MTMI szakmák (Műszaki, Természettudományos, Informatika, Matematika) irányába. A szak sokoldalúsága miatt bármilyen tantárgyból szerzett emeltszintű érettségivel lehet jelentkezni.

 

A Z-szakról bővebb információ olvasható a Nyíregyházi Egyetem weblapján, valamint a képzés Facebook- és Instagram-oldalán.

Akár (az alábbi fotókon látható) foglalkozásokon is részt vehetsz szeptembertől, ha a Nyíregyházi Egyetemet és a most induló Z-szakot választod!