slideshow 1

Záróvizsgák az egyetemen

A Kelet-Magyarország és a szon.hu a múlt heti záróvizsgák kapcsán közölt cikket a Nyíregyházi Egyetemről. Mint írják: "A tanulmányok befejezése újabb ismeretek megszerzése előtt nyitja meg a kapukat." A ­gazdálkodási és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, a mérnök-­közgazdász és a közgazdásztanár szakos hallgatók tettek sikeres záróvizsgát a napokban a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetében. A járványügyi szabályok betartásával a hallgatók egy része személyesen volt jelen a vizsgán, a beregszászi kihelyezett tagozat gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatói online formában, térben adtak számot tudásukról - olvasható a lapban.

– A közgazdászjelölt hallgatók közül több nappalis hallgató is duális rendszerben folytatta tanulmányait az elmúlt 7 félévben. Hallgatóink, a leendő szakemberek a záróvizsgán nemcsak elméleti tudásukról, hanem gyakorlati tapasztalataikról is tanúbizonyságot tettek. Intézetünk 26 éve van jelen a hazai gazdaságtudományi felsőoktatásban, ez a tradíció kötelez minket a minőségi, hallgatócentrikus képzésre és a folyamatos megújulásra, fejlődésre – fejtette ki a Kelet-Magyarországnak Kósáné dr. Bilanics Ágnes intézetigazgató.

– Az alapszakon végzett hallgatóinknak – tette hozzá – a frissen megszerzett végzettségük további lehetőséget ad a szakirányú továbbképzésekhez, tanulmányok folytatásához a mesterszakokon, akár az ország különböző pontjain is. Intézetünk jelenleg két szakterületen (gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus és vendéglátás) folytat gyakorlatorientált alapszintű és felsőoktatási szakképzést (FOSZK).

– A végzés után további lehetőséget kínálunk a másoddiplomás rövid ciklusú, egy-másfél éves szakirányú továbbképzéseinken (bor- és gasztroturizmus, terület- és településfejlesztés, logisztika szakterületek) és a közgazdásztanár mesterszakon a tudás gyarapítására. Képzéseink népszerűek, jelenleg több mint 500 hallgató tanulmányait menedzseli az intézetünk.  – Elsődleges célunk a kereslethez igazodó szakok indítása és olyan diplomások képzése, akik a modern gazdaságtudományi ismereteik birtokában megfelelnek a szakmai együttműködő partnereink, valamint a helyi és regionális munkaerőpiac elvárásainak. Hallgatóink sikere a mi sikerünk is egyben, hiszen mint a Nyíregyházi Egyetemen végzett szakemberek, teljesítményükkel visszaigazolják az oktatói-kutatói munkánkat – értékelt a vizsgákat követően Kósáné dr. Bilanics Ágnes.

 

Forrás: szon.hu (https://szon.hu/kultura/helyi-kultura/ha-mar-a-mult-az-egyetemi-vizsgadr...)
Fotók: www.nye.hu, További fotók a Nyíregyházi Egyetem facebook és instagram oldalán...

 


 

2016, Nyiregyhaza