Kerékpárral a Tisza-tó körül

Kedves Oktatók és Hallgatók! A Föld-napja alkalmából egy kis kerekezésre invitáljuk egyetemünk polgárait a Tisza-tó körül, mely ma is őrzi természeti értékeit. Időpont: 2023. április 14. (péntek) (esőnap: 04. 28.) 

Tervezett program: gyülekező: 9:30-kor a Tiszatavi Kerékpáros Centrumnál (Tiszafüred, Aradi u. 1.) Utazás: egyénileg személyautókkal vagy vonattal (Nyíregyházáról egy debreceni átszállással lehet eljutni). Kerékpár bérlés:  Tiszafüreden a Tiszatavi Kerékpáros Centrumban, ahol jó minőségű hagyományos és elektromos kerékpár is bérelhető. A tervezett útvonal: Tiszafüred –Tiszaörvény–Abádszalók–Kisköre–Sarud–Poroszló– Tiszafüred. Táv: 65 km, szintemelkedés nincs, átlagos tempóval többszöri pihenőkkel 5-6 óra alatt teljesíthető, kezdőknek is ajánlott! Teljesen kiépített kerékpáros infrastruktúra, jó minőségű aszfalt út, végig csodálatos kilátás a tóra. Jelentkezési határidő: 2023. április 11. (Jelentkezni Jakab–Keul Andrea (TSI) tanárnőnél lehet az alábbi e-mail címen: Email-cím: jakab.peterne(kukac)nye.hu)

A busszal való utazást és egy hagyományos (típusú) kerékpár bérlésének költségeit az egyetem finanszírozza a hallgatók és az oktatók részére.

A kerékpárbérlésről további információk itt találhatóak: https://welovetiszato.hu/tisza-to-latnivalok/tisza-tavi-kerekparos-cent…