slideshow 1

Együttműködési megállapodás a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum vezetése. A dokumentumot 2020. október 15-én, az intézmény dísztermében tartott sajtótájékoztató keretében Vassné dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár (NyE), valamint Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója és Pájer Attila kancellár (NySzC) látta el kézjegyével.

"Oktatási, kutatási és fejlesztési területen dolgozunk majd együtt. Nagyon fontos, hogy az okleveles technikusként végzett tanulók a Nyíregyházi Egyetemen folytathassák tanulmányaikat, így a korábbi tanulmányaikból krediteket számolunk be nekik, ennek előkészítése már elkezdődött. Hosszabb távon fontos célunk egy tudásközpont létrehozása, és a kutatásokban, fejlesztésekben is szorosabb együttműködést szeretnénk kialakítani" - fejtette ki az egyetem rektora. 

Az iskolák olyan tartalmakat tanítanak a későbbiekben, melyeket az egyetemen beszámíthatunk, így akár hamarabb is végezhet a hallgató a felsőoktatási képzésben. Ezáltal hamarabb állhatnak munkába, és olyan tudásra tesznek szert, amire a munkaerőpiacnak szüksége van. A kreditbeszámítás csak a jövőben végző tanuIókra vonatkozik, hiszen elő kell készíteni az egészet, ki kell dolgozni a beszámítható tananyagot - tudtuk meg a rektortól, aki hozzátette: a duális képzésben a cégek megismerik a hallgatót, aki ennek köszönhetően könnyebben találhat munkát.

Gurbánné Papp Mária elmondta: "Amikor megjelent az új szakképzési törvény, világossá vált, hogy újabb lehetőségek nyíltak az egyetem és a szakképzési centrum közötti együttműködésre.  A centrumnak és a tíz iskolájának az a legfontosabb feladata, hogy gyorsan reagáljon a munkaerőpiaci igényekre, segítse a szakképző iskolákba járókat és technikusokat. Támogatnunk kell a tanítványainkat abban, hogy minél könnyebben jussanak be a felsőoktatásba - emelte ki a főigazgató.

   

Forrás: www.nye.hu / Kelet-Magyarország

 


 

2016, Nyiregyhaza