slideshow 1

Online Tudomány Napi konferencia a Testnevelés és Sporttudományi Intézetben

2020. november 19-én nagy sikerrel került megrendezésre a Testnevelés és Sporttudományi Intézet Tudomány Napi online Konferenciája a Teams alkalmazáson keresztül „Sport és karrier” címmel. A Konferencián igen magas létszámmal vettek részt az érdeklődők.

170 fő csatlakozott a rendezvényhez, akik a több mint két órás interaktív program alatt többek között betekintést kaphattak „ A  testnevelés oktatásának megújuló módszertanáról a köznevelésben és a felsőoktatásban Vass Zoltán óraadó oktatótól.

Ezt követően előadásával mutatkozott be a Testnevelés és Sporttudományi Intézet kutatóműhelyeinek két testnevelő tanár szakos hallgatója. Először „A sportolók kettős karrierjéhez kapcsolódó szükségletekről és az elvárásokról hallhattunk Nyisztor Petra prezentálásában, majd Pethő Barna mutatta be a „Tanári pályamotiváció vizsgálat személyiségtulajdonságok alapján, a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak körében” című kutatását.

Végül Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó „Kettős karrier a sportban” című előadása aratott nagy sikert, mely után pezsgő virtuális kerekasztal beszélgetés alakult ki az előadók és a hallgatóság között. 

Az igazán tartalmas és színvonalas konferencia érdekes, és értékes előadásaival méltó megemlékezése volt a Magyar Tudomány Ünnepének - értékelték a konferenciát a szervezők.

 


 

2016, Nyiregyhaza