Növekszik az e-felvételi népszerûsége

Az Országos Felsõoktatási Információs Központ (OFIK) decembertõl induló felvételi szolgáltatása két nagyobb elembõl áll: az elektronikus jelentkezésbõl és az azt követõ ügyintézésbõl, de ezek bármelyik külön is igénybe vehetõ. 2006-ban már a második alkalommal lehetett elektronikusan jelentkezni.
Aki jövõre felvételizik, az e-jelentkezés segítségével interneten keresztül is leadhatja jelentkezését a megadott határidõig, vagyis 2007. február 15-éig - nem kell tehát postai úton küldeni el a jelentkezési lapokat. A szolgáltatás rengeteg elõnnyel jár, hiszen olcsóbb, mint a papíralapú jelentkezés, ráadásul rengeteg idõ spórolható vele. Így nem csoda, ha 2006-ban már 11 ezren mondtak búcsút a papírmunkának és döntöttek az internet mellett.

Az elektronikus ügyintézés elõnyeit még ennél is többen kiaknázták. A felvételi eljárás során beérkezett kérelmek 75 százaléka, 60 ezer elektronikus úton "kelt útra". Tehát a többség interneten keresztül töltötte fel a dokumentumait, módosította személyi adatait vagy jelentkezési sorrendjét a tavaszi ügyintézési periódusban. Az e-ügyintézés 2007-ben is
minden jelentkezõ számára elérhetõ lesz, függetlenül attól, hogy a jelentkezését postán vagy interneten adta be.

Az e-felvételizõvé válás elsõ lépése a felvi.hu honlapon való regisztráció, itt az ûrlapon célcsatornaként a "Felvételizni szeretnék" menüpontot kell megjelölni. Aki részt kíván venni az e-felvételiben, az december közepétõl ezen az ûrlapon rögtön jelentkezhet rá, és a megadott e-mail címre hamarosan elküldik neki a szükséges biztonsági kódot.