MNB Speciális ösztöndíjat kaptak

 
 
A Magyar Nemzeti Bank és a Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdetett az MNB Speciális Ösztöndíj elnyerésére. Ennek összege 20 ezer forint, melyet 10 hónapon keresztül kapnak meg a pályázaton nyertes hallgatók. Az ösztöndíjra a Nyíregyházi Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos, nappali tagozatos hallgatói pályázhattak. Összesen negyvenhat kérelem érkezett be, harminc tanuló nyerte el a támogatást – hangzott el a Nyíregyházi Egyetemen 2024. március 25-én tartott sajtónyilvános eseményen.
 
 
– A Magyar Nemzeti Bank tovább erősíti a hallgatóinkban azt, hogy igenis, érdemes tanulni. Az ösztöndíjnak köszönhetően a diákoknak nem kell feltétlenül munkát vállalniuk az egyetemi éveik alatt, így több idejük és energiájuk marad a tanulásra, az egyetemi közösségi feladatok ellátására, kutatásra vagy rendezvényszervezésre – fogalmazott köszöntőjében Barabásné dr. Kárpáti Dóra, a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének intézetigazgatója. Dr. Szabó György rektor köszönetet mondott a pénzintézetnek, illetve gratulált a pályázaton nyertes hallgatóknak. Kiemelte, a jegybank sokat áldoz a társadalmi felelősségvállalás oltárán, a különféle ösztöndíjak mellett kutatás-fejlesztési támogatást is biztosít a Nyíregyházi Egyetemnek.
 
A hétfői rendezvényen jelen volt dr. Hárskuti János, a Nyíregyházi Egyetem elnöke, dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes, dr. Vajda Ildikó oktatási rektorhelyettes és Oroszné Ilcsik Bernadett mesteroktató, az MNB intézményi szakmai vezetője is. 
 
Az ösztöndíjat elnyert hallgatók névsora:
Apáti Zsuzsanna, Bardi Réka Boglárka, Bartha Inez, Borbély Anna, Fábián Szilvia Lilla, Geckó Dominika, Gera Anna Eszter, Horváth Viktória, Kató Enikő, Kigyósi Petra, Kiss Noémi, Kovács Rebeka, Kun Petra Anna, Kundrák Eszter, Lakatos Ádám, Madai Szabolcs Bence, Mátrai Máté Barnabás, Mencsik Virág, Nagy Dóra Anna, Nagy Tamás, Oláh Viktória, Patvaros Anett, Pecsenye Marcell, Pletyák Roland, Pósz Kevin, Revák Georgina, Siska Bettina, Székely Zsófia, Tordai Petra, Vincze Viktória
 
További fotók az egyetem honlapjának fotótárában: