Sikeres állásbörze az egyetemen

 
 
A munkavállalói és foglalkoztatói igények találkoztak ismét a Kelet-Magyarország és a Nyíregyházi Egyetem 2023. szeptember 13-ai állásbörzéjén, melyen több mint negyven kiállító cég és szervezet képviseltette magát. Munkáltatók, cég- és intézményvezetők ismertették az álláskereséshez fontos tudnivalókat, nyitott pozícióikat, karrierlehetőségeiket a hallgatóknak, diákoknak és leendő munkavállalóknak.
 
Zsúfolásig megtelt a Nyíregyházi Egyetem Bessenyei aulája a Kelet-Magyarország napilap és a Nyíregyházi Egyetem közös állásbörzéjén. Több mint negyven kiállító, cégek, vállalatok, kis- és középvállalkozások, munkaközvetítő cégek, képző intézmények segítettek a munkát keresőknek.  A paletta igen széles, a szellemi és fizikai munkalehetőségek között is lehetett válogatni nemcsak Nyíregyházáról, hanem az egész vármegyéből kínálták a jobbnál jobb lehetőségeket. A szakmunkáktól a felsőfokú képesítést igénylő állásokig, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyet. Akik pedig nyitottak a fejlődésre, akár át is képezhetik magukat különböző szakmát adó tanfolyamokon, bővíthetik nyelvismereteiket, fejleszthetik nyelvtudásukat.
A campus A épülete előtt egy igazi honvédségi sebesültszállító autót is megnézhettek az érdeklődők, az aulába belépve pedig hömpölygő tömegben csodálhatták meg az érdeklődők a szebbnél szebb és innovatív standokat.
 
Az eseményen köszöntőt mondott Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye főispánja; Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere, Dr. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem rektora; Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár; végül Nyéki Zsolt főszerkesztő nevében M. Magyar László, a Kelet-Magyarország szerkesztője mondta el ünnepi gondolatait. 
 
Dr. Szabó György a Nyíregyházi Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy a térség gazdaságának motorja szeretne lenni a felsőoktatási intézmény.  A két évvel ezelőtt elindult modellváltás nagy lehetőséget adott a vezetőség kezébe, amelynek eredménye többek között az is, hogy közel megduplázta az idén az első éves hallgatók számát az egyetem. – Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nagyon magasan tartottuk a ponthatárokat. Ez reményt ad arra, hogy eredményesen tudjuk segíteni a fiatalokat a diploma megszerzésében, és sikeres munkavállalóként tudják a térség felemelkedését majd szolgálni – mondta a rektor. Ezt követően arról is szólt,  egyre jobban megtalálják a közös hangot a térség munkáltatóival, hiszen nagyon fontos, hogy jól képzett, magasan kvalifikált szakemberek kerüljenek ki az egyetemről a munka világába, kiemelte: már hét alapszakon működik a duális képzés.
 
Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár megerősítette, hogy ez az egyetem a modellváltás egyik sikerintézménye. – Ebben a beiskolázási évben olyan eredményt tudtunk elérni, amellyel a vidéki egyetemek között az első helyre kerültünk. Olyan érdeklődést és hallgatói létszámot sikerült elérnünk, ami a kiállító vármegyei cégeknek is a javát fogja szolgálni, s egyre több szakembert tudunk majd a cégeknek biztosítani – mondta a kancellár. Hozzátette, hogy itt azonban nem állnak meg, egyre vonzóbbá szeretnék tenni az intézményt. Felélénkítik az egyetemi életet, például újra megrendezik jövőre a FŐHE-t, nagyon sok hallgatói rendezvényt, egyedülálló szolgáltatásokat szerveznek, laptopot kapnak az első évesek. Szeretnének egyre több képzett szakembert biztosítani a vármegyei cégek, ezzel zárta gondolatait.
 
 
A Kelet-Magyarország és a szon.hu tudósításai itt tekinthetőek meg: https://www.szon.hu/kereses?text=%C3%A1ll%C3%A1sb%C3%B6rze&page=0
 
Forrás: nye.hu / szon.hu / nyiregyhaza.hu / kolcseytv.hu
További fotók a Nyíregyházi Egyetem honlapjának képtárában.