Teltház és sok jó produkció a TM 2. KI MIT TUD? műsorában

2023. április 20-án került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetemen a Tanítsunk Magyarországért program 2. KI MIT TUD? műsora. A tehetségkutató programra mind a kilenc TM-es iskolánkból jelentkeztek, így összesen 83 tanuló lépett fel, és további 40 rajz is kiállításra került. A mentoráltak bemutatkozását a műfaji sokszínűség jellemezte, amely főképp a táncos produkciókban nyilvánult meg. Volt görög és spanyol tánc, bécsi keringő, hiphop és cigány tánc, de több vers és ének produkciónak is tapsolhatott a Nagyelőadót zsúfolásig megtöltő nézőközönség - tájékoztatott az eseményről Dr. Baracsi Ágnes, TM koordinátor.
 
A zsűri értékelése alapján az következő helyezések születtek:
 
Színpadi produkciók:
1. helyezett: Balogh János és Ádám Pál, ének, hangszeres kíséret (Nagycserkesz),
2. helyezett: Rózsa Xénia, Maja, hiphop, (Vasmegyer),
3. helyezett: Cseke Kevin, vers (Sényő),
 
Különdíjat kapott: Szabó Dóra Mária, vers (Tiszabercel); a vasmegyeri tanulók spanyol tánca, a tiszaberceli 8. osztályosok rock and rollja, Berki Jázmin, vers (Vasmegyer); Balogh Jojó, gitár (Paszab); és Laczkó Mirella, cigánytánc, (Paszab.)
A Nemzeti Tehetség Központ különdíját pedig Balogh János, ének (Nagycserkesz) kapta.
 
A rajz kategória győztesei:
1. helyezett: Berki Zoltán (Nyírkarász)
2. helyezett: Balogh Lívia (Tímár)
3. helyezett: Tóth Tamás, Markos József, Török Csaba és Varga Kamilla közös rajza
 
Különdíjasok: Valkó Viktória (Vasmegye) és Balogh József (Nyírkarász)
A közönség a legjobb produkciónak a kállósemjéni tanulók „Szavak nélkül” című táncos produkcióját választotta.
 
A rendezvény más meglepetést is tartogatott a tanulók számára. Rövid időre megtisztelte programunkat Farkas Bertalan, Magyarország első űrhajósa is, aki a megyéből indult el, és így jutott el a világhírig. Ezt az életutat mutatta be a gyerekek számára, kiemelve, hogy tanulással, kitartással nincs lehetetlen. Erre bíztatta a Tanítsunk Magyarország program mentoráltjait. "Jövőre folytatjuk… " - ígérték a szervezők, a program sikerét látva, az esemény zárását követően.