Március 15-ei ünnepség az egyetemen

Március 10-én intézményünk a nagyelőadóban tartotta az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezést. Ünnepi beszédet mondott Szilágyi Dávid László, angol-történelem tanár szakos hallgató. „A költő kérdett és felelt a nemzet” címmel vitték színpadra megemlékezésüket és mutatták be a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Általános Iskola és Gimnázium 7. A, 7. B, 8. A és 8. B osztályos diákjai. Felkészítő és szervező tanárok: Gelsi Virág, Csorba Erzsébet és Ficzéné Kovács Zsuzsanna. Az ünnepségen kitüntetések átadására került sor, melyeket dr. Szabó György, az intézmény rektora adott át. 

A Nyíregyházi Egyetem vezetősége, hagyományteremtő szándékkal,  létrehozta "Az Év Legnívósabb Publikációi "díjat. A díj célja az egyetemi oktatók-kutatók publikációs tevékenységének serkentése, elismerése. A díjat három kategóriában hirdették meg: 1. nagy presztízsű nemzetközi vagy hazai tudományos folyóiratokban 2022-ben megjelent tudományos közlemény; 2. önálló, 2022-ben megjelent lektorált könyv, tudományos jellegű lektorált könyvfejezet, monográfia; 3. az MTA osztálylistás folyóirataiban 2022-ben megjelent tudományos közlemény. A pályázatra 24 pályamű érkezett be. A Tudományos Tanács a beérkezett pályaműveket áttekintette, pontozta majd 12 pályázó részére ítélte oda a díjat, akik az ünnepségen átvehették okleveleiket.

A Nyíregyházi Egyetem vezetősége, hagyományteremtő szándékkal hozta léte "A Nyíregyházi Egyetem TOP 10 oktatója" díjat. A Nyíregyházi Egyetem Rektora a Minőségirányítási Bizottság javaslatára a hallgatói elégedettségmérés eredményei alapján az egyetemen végzett oktatómunka elismeréseként a TOP 10 OKTATÓ kitüntetést adományozza tíz oktató részére, ők szintén ezen az ünnepségen vehették át okleveleiket.

Ezt követően törzsgárda oklevelek átadására kerül sor, melyet az egyetem rektora nyújtott át az idén a jubiláló kollégáknak, akik 10, 15, 20, 25, 30, 35, illetve 35 éve dolgoznak az intézmény kötelékében. 

Az ünnepség végén a kitüntetettekről közös csoportkép is készült. 

marcius15_01

marcius15_02

marcius15_03

marcius15_04

marcius15_05