A Nyíregyházi Egyetem is ott lesz az Educatión

education2022

Minden magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz az Educatio oktatási szakkiállításon, és a határon túli intézményeket is meghívták - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A Nyíregyházi Egyetem is jelen lesz a rendezvényen, így csütörtökön, pénteken és szombaton is várják az érdeklődőket az egyetem oktatói, munkatársai, hallgatói. Az intézmény képzéseiről, ösztöndíjairól a HF22-es standnál érdeklődhetnek a látogatók.

Hankó Balázs közölte: az ITM, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. január 13. és 15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Hozzátette, hogy míg tavaly az esemény csak online formában valósulhatott meg, idén ismét a Hungexpo adhat otthont a rendezvénynek. "Tulajdonképpen a választást szeretnénk segíteni ezzel a rendezvénnyel is, hiszen február 15-éig lehet jelentkezni a felsőoktatásba" - húzta alá a helyettes államtitkár.
Tavaly 11 százalékkal több, 110 ezer diák jelentkezett a felsőoktatásba, és a 75 százalékukat fel is vették valamelyik intézménybe - ismertette. Hozzátette, hogy a felvettek 80 százaléka állami segítséggel tanulhat. 

Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke a műsorban azt mondta, a szakkiállítás standjainál főként hallgatók lesznek majd, nekik tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. 
Az ITM korábban azt közölte, az idén majdnem 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt az Educatión. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

 

Forrás: MTI / www.nye.hu