Legyél számlálóbiztos! Népszámlálás 2022

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője – mint helyi népszámlálási felelős – számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban bonyolítandó országos népszámláláshoz, melyhez az alábbi felhívást tette közzé.  A jelentkezés során a számlálóbiztosi jelentkezési lap megnevezésű nyomtatványt kell kitölteni, mely elérhető Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.) portáján, valamint a varoshaza.nyiregyhaza.hu honlapon. Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 12.

 

Jelentkezni 2022. augusztus 12. napjáig lehet az alábbi módon:

• személyesen Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.), Igazgatási Osztályának ügyfélszolgálatán lehet leadni a jelentkezési lapot, vagy

• postai úton a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.) címre lehet elküldeni a jelentkezési lapot, a borítékra ráírva „Népszámlálás 2022”, vagy

• e-mailen a kézzel aláírt és beszkennelt adatlapot lehet megküldeni a nepszamlalas@nyiregyhaza.hu e-mail címre.

 

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 12.

 

Díjazás: A díjazás mértéke a számlálóbiztos által a terepen végzett adatgyűjtés alapján lakásonként és személyenként külön jogszabályban (362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklet) meghatározottak szerint változik.

 

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz: nagykorú, cselekvőképes személy, saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.), e-mail cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent: legalább középfokú végzettség, - magabiztos számítógépes ismeret, megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség, az összeírás területén való helyismeret,  rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

 

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

 

A szerződéskötés feltétele:

- a jelentkező kiválasztása,

- az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

A számlálóbiztosok a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) végzik az adatgyűjtést. Az eszközök már a feladatellátást kiszolgáló szoftverekkel telepítve kerülnek a számlálóbiztosokhoz. Kizárólag a rendszer kérdőívmodulja fut a felhasználó eszközén, minden más modul elérhetetlen.

A számlálóbiztosok felkészítését e-learning-rendszerben kívánja a KSH megvalósítani.

A képzésben résztvevők több alkalommal próbálkozhatnak a vizsga teljesítésével, amely előfeltétele az éles terepmunkának. Az oktatási rendszer 2022. szeptember elejétől érhető el a képzésben résztvevők számára.

 

A szükséges alapismeretek, segédanyagok elsajátítása és elektronikus vizsga ugyancsak otthoni felkészülés keretében történt elvégzése, valamint a gyakorlófeladat sikeres teljesítése után a számlálóbiztosok feladata:

− az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges, a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele;

− a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése;

− folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása;

− folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval, rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról;

− megtagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak;

− az adatfelvétel befejezését követően az összeírásra használt elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, számlálóbiztosi igazolvány, címjegyzék, egyéb nyomtatvány leadása.

A számlálóbiztos vállalja a folyamatos munkavégzést, a jelentős fizikai és szellemi igénybevételt, valamint a számlálóbiztosi munka során kapott válaszok bizalmas kezelését!

 

Amennyiben úgy érzi, hogy a felsorolt feltételeknek megfelel és számlálóbiztosnak jelentkezne, kérjük, hogy a jelentkezési lapot kitöltve küldje meg Nyíregyháza Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzőjének a fent felsorolt lehetőségek egyikén.

További információ:

Telefon: 42/524-524/183

E-mail: nepszamlalas@nyiregyhaza.hu

Honlap: https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas és http://varoshaza.nyiregyhaza.hu/

 

 

Letölthető dokumentumok:

Felhívás

Számlálóbiztosi jelentkezési lap

Adatkezelési tájékoztató

KSH adatkezelési tájékoztató