slideshow 1

Idén online tartották A Magyar Tudomány Ünnepét az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem Tudományos Tanácsa 2020. november 10-én ünnepi plenáris üléssel indította útjára A Magyar Tudomány és Művészet Ünnepét a Nyíregyházi Egyetemen. Az esemény keretében tudományos konferenciát és több kisérőrendezvényt is szerveznek a következő napokban. A programsorozat védnökei a Magyar Tudományos Akadémia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az MTA DAB.

A Nyíregyházi Egyetemen a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvényét a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon tartották, így a megnyitó lebonyolítására is hibrid formában került sor. A nyitókonferencia helyszínén csak korlátozott számú meghívott vett részt, az érdeklődők online formában tudták figyelemmel kísérni az előadásokat. A megnyitó program visszanézhető a Nyíregyházi Egyetem youtube csatornáján (https://youtu.be/M58uzTzUEYg).

A konferencián Dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes mondott köszöntőt, illetve Prof. Dr. habil. Simon László a Tudományos Tanács elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, ezt követően A „Tudományért–Művészetért” kitüntetések átadására kerül sor, melyeket Vassné dr. habil. Figula Erika rektor és Prof. Dr. habil. Simon László, a Tudományos Tanács elnöke nyújt át a kitüntetetteknek.  Idén Dr. Jenei Terézia PhD, főiskolai tanár és Dr. Fekete István Csaba PhD, egyetemi docens vehették át az elismerést.

Az ünnepi plenáris előadást Prof. Dr. Tóth Miklós, a Testnevelési Egyetem, Sport- és Egészségtudományi Intézet, Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA doktora, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke tartotta a Fizikai aktívitás és az egészségi állapot kapcsolata címmel. Ezt követően A „Tudományért–Művészetért” kitüntetettek előadásai következtek. Dr. Jenei Terézia „Míg te rólam semmit, rólad én mindent tudok." Tények és tévhitek a magyarországi cigányságról címmel, illetve Dr. Fekete István A klímaváltozás hatása a talajok széntartalmára címmel tartották meg előadásaikat.

         

 


 

2016, Nyiregyhaza