Hungarian Arabic English German Russian Ukrainian

Új, modern konditerem az egyetemen

 
 
A Nyíregyházi Egyetemen január második hetében adták át az intézmény legújabb létesítményét, azt a konditermet, melyet a jövőben hallgatók, egyetemi dolgozók és városlakók együtt használhatnak majd. Mely létesítmény és eszközpark hozzájárul az intézményben tanuló és dolgozó polgárok egészségmegőrzéséhez is. A több mint 50 millió forintos beruházást a D épület földszintjén valósította meg az intézmény, így további egy újabb sportolási lehetőséggel bővült a Nyíregyházi Egyetem létesítményparkja. A klasszikus testépítésre alkalmas kondigépek és szabad súlyos eszközökön túl a funkcionális edzéshez nélkülözhetetlen kereteket, saját súlyos eszközöket és kardiogépet vásárolt az intézmény pályázati forrásból. A támogatás segítségével korszerű, városi szinten is kimagasló edzőterem kialakítását valósította meg a Nyíregyházi Egyetem.
 
– Amikor másfél éve a modellváltás útjára lépett az egyetem, már akkor elkezdődött az előkészítő munka. Azóta sikerült minden apró részletet tisztázni, ennek eredménye a mostani átadás: egy újabb sportolási lehetőséggel színesedett a paletta – mondta az átadóünnepségen dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes, az intézmény vezetője.
– A sportlétesítményeink jelentősen fejlődtek tavaly. Közel egy éve vehették birtokba újra a hallgatóink a látványosan felújított atlétikai csarnokot. Aztán átadtuk a szabadtéri kondiparkot. Az év utolsó napjaiban berendeztük a konditermet, amit mostantól a hallgatóink használhatnak. Látható, hogy modern, a mai igényekhez igazodó gépekkel sikerült berendezni a helyiséget – mutatott körbe dr. Vajda Ildikó, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetigazgatója.
 
Az egyetem sportkomplexumában eddig is volt egy kondicionáló terem, de azok a gépek időközben elavultak. Szükség volt az új impulzusra.
 
– Örömmel fogadtuk a felkérést. Cégünknek eleinte táplálékkiegészítő termékek forgalmazása volt a profilja, azóta a gépparkok telepítésével is foglalkozunk. Helyi, hazai és nemzetközi tapasztalatunk, kapcsolatrendszerünk van, alaposan körülnéztünk, hogy milyen gépekkel rendezzük be a konditermet. Sikerült egy olyan helyet kialakítani, ahol minden izomcsoportot megmozgathatnak a sportolók – közölte Zakhár Ferenc, a Blade Sport Kft. kereskedelmi vezetője.