Röplabda Diákolimpia Megyei Döntők az Eötvös Gyakorlóiskolában

Lányok:

A 9 nevezett csapatból, 3-an jutottak be a 2023. 03. 10.-én, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium tornatermében megrendezett, megyei döntőbe. Az Eötvös lányainak, a házigazda Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, és a Báthory István Katolikus Óvoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumok lányaival kellett megküzdeni. A mieink hatalmas csatákat vívtak. Sokszor, kifejezetten szép játékkal, végül, a megyei Bronz érmet sikerült megszerezni! Nem volt könnyű az ide vezető útjuk, de meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtottak, és a döntőben sem hoztak szégyent az Eötvös Iskolára.

 

 

 

 

Fiúk:

A fiúknál 10 csapat nevezett. Itt 4-es döntőt rendeznek, ahová vidékről 2-, a városi csoportokból pedig 1-1 csapat kvalifikálhatja magát. Az Eötvös fiúk veretlenül jutottak el a megyei döntőbe. Ennek a rendezvénynek a lebonyolítását 2023. 03. 17.-én a mi iskolánk vállalata el. A Nyíregyháza városi csoportjából, a mi iskolánk mellett a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium, jutott be a döntőbe, valamint vidékről: a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, és a Báthory István Katolikus Óvoda Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium röplabdázói. A csapatunkat sérülések és betegségek gyengítették, de ennek ellenére, óriási küzdelmeket vívtak a fiaink. Voltak olyan periódusok, amikor megállíthatatlannak tűntek. A döntőbe jutott 4 csapat képességeik nagyon hasonlóak voltak, így csupán apró momentumok döntöttek a meccsek során. Az Eötvös fiúk végül is tisztes helytállással a megyei 4. helyezést érték el.

 

 

 

Összességében sikeres sorozatot tudhatunk magunk mögött, ahol a csapataink mind a fiú, mind a lány vonalon, kivívták a döntőbeli szereplést. Elmondhatjuk, hogy az NYE Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a középiskolás amatőr röplabdában már évek óta a megyénk legjobbjai közé tartozik! Bízunk benne, hogy ez a tendencia továbbra folytatódni fog.

Hajdu-Bibliák Veronika, Varga Zsolt.