slideshow 1

Együttműködés a TIT Jurányi Lajos Egyesületével

2020. november 30-án a Nyíregyházi Egyetem együttműködési megállapodást írt alá a megye egyik legnagyobb akkreditált képzési és tudományszervező szervezetével, a nyíregyházi TIT Jurányi Lajos Egyesülettel. A megállapodást Vassné Dr. habil. Figula Erika rektor és Halkóné Dr. Rudolf Éva kancellár a Nyíregyházi Egyetem képviseletében, illetve Büdszentiné Szép Enikő igazgató, a TIT Jurányi Lajos Egyesülete képviseletében írta alá.

Az megállapodást azon cél kereteinek kidolgozása érdekében írták alá, hogy a felsőoktatási intézmény és az egyesület a felnőttképzéssel, valamint pályázati projektek tervezésével és végrehajtásával összefüggésben közös feladatokat vállaljanak, és egymás számára szakmai támogatást nyújtsanak - hangzott el az eseményen.

"Elsősorban a felnőttképzésre fogunk fókuszálni, így a mostani megállapodás nagyon fontos az intézményünknek. A pályázati munkát kölcsönösen támogatni és segíteni kívánjuk, szakmai segítséget nyújtunk egymásnak a különféle kutatási fejlesztési pályázatokhoz. Közösen is indítanánk különféle felnőttképzési kurzusokat. Az együttműködést ki kívánjuk terjeszteni a tanár továbbképzésre, a tudományos-ismeretterjesztő, valamint egyéb programok, előadások, előadás-sorozatok, nyári táborok szervezésére is. Mivel a terveink között a középiskolások bevonása ugyancsak szerepel, közösen meg szeretnénk újítani a szakkörszervező munkát, és a természettudományos ismeretterjesztést" – emelte ki az egyetem rektora.

(www.nye.hu / www.szon.hu)

 


 

2016, Nyiregyhaza