slideshow 1

Együttműködés a Kisvárdai Szakképzési Centrummal

November 5-én ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetem és a Kisvárdai Szakképzési Centrum az egyetem dísztermében. A dokumentumot Vassné dr. habil. Figula Erika, az egyetem rektora, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, a szakképzési centrum részéről pedig Bodnár Attila Sándor, főigazgató, valamint Matus Attila Imre, kancellár írta alá.

Az eseményen elhangzott: az Egyetem kiemelt feladatának tekinti a régió szakképzési centrumaival történő szakmai együttműködésének további erősítését, fejlesztését. Ennek jegyében került sor a Kisvárdai Szakképzési Centrummal történő megállapodás megkötésére. A megállapodás részeként az egyetem és a szakképzési centrum közösen kidolgozza, hogy az okleveles technikusképzésben oktatott ismeretanyagok milyen mértékben és milyen módon kerülhetnek beszámításra a felsőoktatási tanulmányok során.

A későbbiekben az egyeztetett szakmák esetében az okleveles technikusképzés szintmérőjének tartalmát a felek közösen állítják össze, annak értékelését a NYE végzi. A szakképzési centrum támogatja a NYE oktatóinak bekapcsolódását a pályaorientációs tevékenységekbe - emelték ki a szakemberek, akik az aláírást követően egyeztetést folytattak az egyetemen.

       

 


 

2016, Nyiregyhaza