Sikeres Educatio

educatio2022

Sikeres volt az Educatio-szakkiállítás a Nyíregyházi Egyetem számára. Túlzás nélkül állítható, hogy nagy sikerrel mutatkozott be a Nyíregyházi Egyetem a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amin több mint 90 kiállító képviseltette magát a Hungexpo területén rendezett eseményen csütörtöktől szombatig. A kiállítást dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg.

A Nyíregyházi Egyetem standjánál az intézmény felvételi munkatársai, oktatók és hallgatók is népszerűsítették az egyetemet. Tájékoztattak az intézmény 2022-es szakkínálatáról, amely a képzési területek nagy részét lefedi: agrár-, bölcsészettudomány, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, művészetközvetítés, pedagógusképzés, sporttudomány, társadalomtudomány, természettudomány. Az egyetemre jelentkezőknek az idén 6 felsőoktatási szakképzés, 26 alapképzési szak, 20 mesterképzési szak, ebből 17 tanári, 3 diszciplináris, valamint több mint húsz szakirányú továbbképzés közül, illetve 8 angol nyelven meghirdetett képzésből lehet választani.

 

A legtöbb érdeklődőt a pilótaképzés, a pedagógusképzés, a gazdaságtudományi és műszaki képzések szakjai vonzottak. A Nyíregyházi Egyetem standjánál a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely nevezetességeit, turisztikai látványosságait is népszerűsítették. Az esemény online felületén lehetőség volt a képzések digitális tájékoztatóinak, illetve videós bemutató anyagainak megtekintésére, ezzel a lehetőséggel is sokan éltek idén.

A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújtott a rendezvény. A nagyszínpadon a különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a résztvevők a magyar felsőoktatás jövőjéről, illetve a felvételi eljárást érintő határidőkről, újdonságokról.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán bejelentette, hogy több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezési határidő február 15., de a ponthatárok júliusi kihirdetéséig érdemes a felvételizőknek követniük a megújult felvi.hu oldalon elérhető, illetve az e-mailben küldött határidőket, instrukciókat.

 

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu 

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/01/standja-volt-az-egyetemnek