Döcögve nyert a Nyíregyháza a Debrecen ellen

Nyögvenyelõsen ugyan, de magabiztos sikert aratott az NYFSE nõi NB1/b-s kosárlabdacsapata a Deac ellen 85-71 arányban. A vendégek az elsõ félidõben sokáig vezettek, ám a vendéglátók rákapcsoltak a harmadik negyedben, és eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. A látottak alapján azt lehet mondani, játszottak már nagyobb lendülettel is a hölgyek hazai pályán...

A mérkõzést a debreceniek kezdték jobban. Gyakran váltottak védekezést, ami megzavarta a fõiskolások támadójátékát és bizony sokszor kapkodtak is a hölgyek. Mindig idõben jöttek a kosarak, így a negyed végére fölzárkóztak, s 18-15-re nyerték a hazaiak a játékrészt.

Kosárínség az elsõ félidõben

A második etapban rákapcsolt a hajdúsági együttes, majd hatástalanították a nyíregyháziak centereit, 13-17-re gyõztek, így a félidõben egy ponttal 31-32-re vezettek.

Következett a harmadik felvonás, amelyben egy újjászületett fõiskolás csapatot ismerhetett meg a közönség. A lányok ugyanis 6 perc leforgása alatt 22 pontot termeltek, míg a vendégek csak 8-at. Azt is lehet mondani, a találkozó sorsa itt pecsételõdött meg. Ekkor már 20 pont volt a különbség a felek között. Az utolsó negyedben már csak szépíteni próbáltak a vendégek, igaz egállal zárult ez a játékrész(25-25), de a hazaiak magabiztos 85-71 gyõzelmet arattak.

- Nagyon motiválatlanul játszottak a lányok. Azt kell mondjam, nagyon megzavart minket a vendégek védekezési stílusa. A második félidõre azonban feltámadtunk és azt hiszem azok már tényleg mi voltunk. Könnyebb sikerre számítottam – értékelte a látottakat Farksinszki Gyuláné, az NYFSE edzõje.

Kemény ellenfél következik a folytatásban

Az élet nem áll meg, az NYFSE ezen a héten a Vasas Csata otthonába látogat, ahol csöppet sem vár könnyû feladat a lányokra, hiszen hazai pályán is küzdelmes "csatának" lehettünk szemtanúi.  Kétségtelen tény a hõn áhított bornzérem megszerzéséhez nyeni kell a fõvárosban.

 - Balogh Gyula -
Fotó: Bíró Zsolt