Állásbörze volt az egyetemen

 
 
2023. március 28-án (kedden) a Kelet-Magyarországgal közösen szervezte ide, tavaszi Állásbörzéjét a Nyíregyházi Egyetem, az intézmény Bessenyei Aulájában. A kiállítókkal és szakmai bemutatkozó szervezetekkel zsúfolásig megtelt terembe egész nap folyamatosan érkeztek az álláskereső hallgatók, illetve a munkaadók kínálatára kíváncsi álláskeresők. A 10:00 órás megnyitón köszöntőt mondott Román István főispán; Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere; Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke; Dr. Szabó György, az egyetem rektora; Halkóné dr. Rudolf Éva, az egyetem kancellárja, valamint a társszervevező Kelet-Magyarország főszerkesztője Nyéki Zsolt. 
 
A Nyíregyházi Egyetem rektora, dr. Szabó György köszöntőjében rámutatott: ami nagyon sok területen csak a szavak szintjén jelenik meg, azt az oktatási intézmény és az állásbörze támogatói a gyakorlatban valósítják meg segítő szándékkal, a térség felemelkedéséért munkálkodva. – A Kelet-Magyarország és az iparkamara közös kiadványát fellapozva bebizonyosodik, hogy aki hajlandó legalább egy emelt szintű szakképzés irányába elindulni, esetleg egyetemi végzettséget szerez, tisztesebb megélhetést, nagyobb rugalmasságot, nagyon sok kínálkozó lehetőséget is kap a diplomája mellé – fejtette ki dr. Szabó György. 
 
Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár hozzáfűzte: évtizedek óta szerveznek állásbörzéket és karriernapokat, s azzal, hogy harmadik alkalommal a Kelet-Magyarországgal közösen teszik ezt, kilépnek a komfortzónájukból – Szélesebbre tárjuk a kapuinkat, egy olyan felsőoktatási intézmény kapuit, mely 60 százalékkal növelte az első helyre jelentkezők számát. Olyan felemelkedő ágban van a Nyíregyházi Egyetem, amire büszkék lehetünk. Régi ismerősként üdvözöljük a kiállítókat, hiszen egyben duális képzési partnereink is. Azok pedig, akik zsebükben egy remek állásajánlattal lépik át az egyetem kapuit, ha lehetőségük adódik rá, népszerűsítsék az intézményt és a képzéseinket - számolt be az eseményről a Kelet-Magyarország tudósítása.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az eseményről további fotókat és információkat a szon.hu oldalán is olvashatnak: