Záróvizsgáztak az egyetemen

2022. január 19-21 között személyes jelenléttel zajlottak le a záróvizsgák a Nyíregyházi Egyetemen, ahol 27 bizottság előtt, a járványügyi szabályok betartásával, közel háromszáz hallgató adhatott számot a megszerzett tudásáról.

Kitüntetések a magyar kultúra napján

A megyeszékhelyen is megünnepelték a magyar kultúra napját. Intézményünk két oktatója: Prof. dr. habil. Szepessy Béla és Kissné dr. Mogyorósi Pálma is kitüntetést vehetett át. "Ez az ünnepség a kultúránk, az értékeink, a hagyományaink megbecsüléséről, illetve a mindezeket gyarapító személyek elismeréséről szól.

Együttműködés a Decathlonnal

A Nyíregyházi Egyetem vállalati kapcsolatait erősítve közös szakmai és partnerségi egyeztetést folytatott Dr. Vajda Ildikó, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet igazgatója és Körei László, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője Mucsi Gergellyel, a DECATHLON nyíregyházi áruházának igazgatójával. A januári eseményen az áruház PR, HR és stratégiai szakemberei is jelen voltak. 

 

Sikeres Educatio

Sikeres volt az Educatio-szakkiállítás a Nyíregyházi Egyetem számára. Túlzás nélkül állítható, hogy nagy sikerrel mutatkozott be a Nyíregyházi Egyetem a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amin több mint 90 kiállító képviseltette magát a Hungexpo területén rendezett eseményen csütörtöktől szombatig. A kiállítást dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg.

Hulladékból alkottak

Hulladékból művészeti alkotások, használati tárgyak készítésére hirdetett pályázatot a Nyíregyházi Egyetem Öko Egyetem Csoportja és a Környezettudományi Intézet. A beérkezett több tucat pályázat közül a zsűri öt egyetemi hallgató munkáját díjazta.

 

A Nyíregyházi Egyetem is ott lesz az Educatión

Minden magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz az Educatio oktatási szakkiállításon, és a határon túli intézményeket is meghívták - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. A Nyíregyházi Egyetem is jelen lesz a rendezvényen, így csütörtökön, pénteken és szombaton is várják az érdeklődőket az egyetem oktatói, munkatársai, hallgatói. Az intézmény képzéseiről, ösztöndíjairól a HF22-es standnál érdeklődhetnek a látogatók.

A tudományos munka és az innováció sikere az Eötvösben

Egy egyetem által fenntartott gyakorlóiskolában – amely az intézmény formája és típusa következtében egyszerre lát el és tölt be közoktatási, valamint felsőoktatási tevékenységet, szerepkört, – annak „műhely” jellegéből következően oktatási-képzési portfóliójában természetes módon jelenik meg az innováció, a kreatív pedagógiai és szakmai tevékenység, s nemkülönben a tudományos igényű és jellegű munka egyaránt. Mindez a színvonalas tanítási órákon, egyetemi intézeti-tanszéki óraadói feladatvállalásban, előadásokon és kutatásban való gyakorlóiskolai részvételben, szakpublicisztikai és tankönyvírói tevékenységben, s az utóbbi években egyes területeken a tudományos minősítés, fokozatszerzés területén elért eredményekben jelenik és testesül meg.