slideshow 1

 

Teltház a márciusi Mobility Cafén

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2018. március 20-án kedden ismét megszervezte a Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak tájékoztatása az Erasmus+, és Campus Mundi ösztöndíjprogramok által nyújtott lehetőségekről, valamint a diákok ösztönzése a mobilitási tevékenységekben való részvételre.

A rendezvény során először Dudás Éva Erasmus koordinátor tartott általános tájékoztatót a Nyíregyházi Egyetem külföldi partnerintézményeiben elérhető hallgatói és dolgozói ösztöndíj lehetőségekről. Az előadás során kitért több, a hallgatókat foglalkoztató kérdésre, így elmondta az Erasmus+, és a Campus Mundi programokhoz kapcsolódó jelentkezési feltételeket is. Külön kiemelte azt a tényt, hogy a hallgatók kiutazásuk előtt támogatást kapnak idegennyelvi felkészülésükhöz.

A Mobility Café második részében Vaskó Andrea, a német tulajdonban lévő nyíregyházi telephellyel rendelkező Hübner-H Kft. HR képviselőjének az előadását lehetett meghallgatni. Vaskó Andrea, aki maga is intézményünk jogelődjének hallgatója volt, elmondta, hogy tanulmányai során három nemzetközi mobilitási programban is részt tudott venni, mely idő alatt sokat fejlődött a nyelvtudása és jelentős szakmai tapasztalatokra tett szert, ami későbbi karrierjének alakulását is kedvezően befolyásolta.

 

    

A jó hangulatú összejövetel a korábbihoz hasonlóan kötetlen, beszélgetős formában konzultációs lehetőséggel fejeződött be. A szervezők a rendezvény folytatását és a témával kapcsolatban további előadók felkérését tervezik a jövőben.

Az Erasmus+ és Campus Mundi programokról további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport weblapján érhetők el (nye.hu/international) valamint minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársait az egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában.

 


 

2016, Nyiregyhaza