slideshow 1

Oklevélátadó ünnepség volt az egyetemen

2019. február 2-án, szombaton délelőtt a Nyíregyházi Egyetem Kodály termében tartotta meg Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi Ülését az intézmény, mely keretében adta át a végzős hallgatóknak a tanulmányaik befejezését jelentő oklevelet. A vendégeket Halkóné dr. Rudolf Éva, az Igazgatási és Humánpolitikai Központ vezetője köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora.

A 2019-es januári záróvizsga-időszakban 141 alapképzési szakos, 42 mesterképzési (tanári) szakos, 1 mesterképzési (nem tanár) szakos, 3 osztatlan tanárképzésben tanuló, 28 szakirányú továbbképzésben tanuló és 26 felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgató tett sikeres záróvizsgát. Az elmúlt félévben egy főiskolai tanári kinevezés történt. Ezt a címet Vargáné dr. Bosnyák Ildikó tanárnő vehette át 2018 novemberében a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen. A tanárnő 2002 óta dolgozik a Nyíregyházi Egyetemen, s a magas színvonalú oktatás mellett az elvégzett tudományos munkája is méltóvá tette a főiskolai tanári kinevezésre.

Ünnepi beszédet Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora mondott. Hangsúlyozta, hogy a Nyíregyházi Egytem életében mindig nagy ünnep, közös öröm a diplomák átadása, hiszen elérhető közelségbe került mindaz, amiről a fiatalok korábban álmodtak.

Az alsóbb éves diákok nevében Nagy Arabella Henrietta szociális és ifjúsági munka szakos, felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgató köszönt el. A végzősök nevében Barzó Gergő pedagógiatanár–testnevelőtanár MA szakos hallgató búcsúzott el az egyetemtől, a tanároktól és a hallgatóktól. Felidézte a zárthelyi dolgozatok írásakor és a vizsgákon vánszorgó időt, de utalt a FŐHE és a gólyabál önfeledt pillanataira is.

A búcsúzú gondolatok után rektor asszony átadta az okleveleket a végzős hallgatóknak.

 

     

Az eseményről készült fotók az egyetem honlapjának képtárában is megtekinthetők.

 


 

2016, Nyiregyhaza