slideshow 1

 

Meghívó - NEMZETKÖZIESÍTÉS A NYÍREGYHÁZI EGYETEMEN

Folytatódik a Nyíregyházi Tematikus Egyetem és az Erasmus+ Nemzetközi Napok programsorozata
A Nyíregyházi Egyetem ismét Nemzetközi Napokat szervez 2019. április 8-10. között.Az EFOP-3.4.3-16-2016-00018 Tudásfejlesztés és – hasznosítás a Nyíregyházi Egyetemen c. projekt finanszírozásával 2019. április 8-9-10-én a Nyíregyházi Tematikus Egyetem- Oktatási innovációk és IKT-eszközök az oktatásban című konferencia kerül megrendezésre, ezt követi az Erasmus+ projekt keretén belül a III. Erasmus+ International Days- Erasmus in the Digital Age rendezvény.

A nemzetközi programsorozat célja a Nyíregyházi Egyetem népszerűsítése, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködések fejlesztése, a közös nemzetközi képzések előkészítése, valamint a nemzetközi mobilitási programokban való részvétel ösztönzése.

A külföldi vendégelőadók saját intézményi példáikon keresztül mutatják be a nemzetköziesítési folyamatok tapasztalatait és lehetőségeit. A programsorozat az angol és magyar nyelvű előadásaival információs teret biztosít a nemzetközi érdeklődésre számot tartó előadásokhoz, és egyben alkalmat teremt Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nemzetközi színtéren való megjelenítésére.

A Tematikus Egyetem 2019-es témája a digitális innováció és az IKT eszközök használata a felsőoktatásban. A digitalizáció, az IKT eszközök oktatásban betöltött szerepét témául kitűző konferencián nem maradhat el a Nyíregyházi Egyetem egyik fejlesztési irányának, a LEGO eszközökkel támogatott tanulási-tanítási módszereknek a bemutatása sem.

A programsorozattal a felsőoktatás nemzetköziesítési folyamatához kapcsolódik intézményünk, elősegítve a leuveni célok elérését, mely szerint 2020-ra a végzett hallgatók 20 százalékának kellene külföldi tapasztalatokkal rendelkeznie. A 2017-ben 30. évét ünneplő Erasmus program- mely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja - a 2019/2020-as tanévre is ösztöndíj lehetőséget biztosít a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és a dolgozóinak a nemzetközi programban való részvételre.

Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel vár a Nyíregyházi Egyetem!

Az esemény hivatalos meghívója itt tölthető le.

 


 

2016, Nyiregyhaza