slideshow 1

 

Közgazdász napok az egyetemen

2019. május 13-15. között Közgazdász napokat tartanak az egyetemen, a hagyományteremtő eseménysorozat szakmai rangját jelzi, hogy az idei program nyitókonferenciáján dr. Dubéczi Zoltán, az MNB Elnöki Kabinetjének elnöki főtanácsadója tartott előadást, melyen bemutatta a bank oktatási programját, s egyúttal elmondta, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie azoknak a hallgatóknak, akik szeretnék megpályázni a Nyíregyházi Egyetemen az MNB-ösztöndíját.

A konferencián köszöntőt mondott Vassné dr. Figula Erika az egyetem rektora, illetve Kósáné dr. Bilanics Ágnes, az egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének intézetvezetője, végül előadást tartott Veres István, Az arany szerepe a tartalékképzésben címmel.

Ezt követően Dr. Nagy Zsolt központvezető mondott beszédet az egyetem parkjában, ahol a hallgatók és a program résztvevői, előadói egy szimbolikus pénzfát ültettek el. A napot pénzügyi játékokkal és hagyományos közgazdász szakesttel zárták.

Kedden A gazdaságtudományi képzés szerepe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fejlesztésében (Kiemelt turisztikai fejlesztések) címmel kerekasztalbeszélgetésre került sor. Résztvevői: Fekete Gyula, igazgató (Hunguest Hotel Sóstó), Furkóné Szabó Marianna, ügyvezető, TDM menedzser (Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.), Krivács András, elnök (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség), Dr. Magyar Zoltán, szakfelelős, turizmus-vendéglátás szak (Nyíregyházi Egyetem). A beszélgetés moderátora Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője volt.

A programsorozat összegzéseként megtudtuk: a Nyíregyházi Egyetem több évtizedes hagyományait követő szakmai esemény célja, hogy a hallgatók olyan naprakész tudáscsomagot kapjanak, amellyel megállják a helyüket a nagybetűs életben, hiszen ismereteiket nemcsak elméleti szinten, az iskola falai között szerzik meg, hanem a gyakorlatban is. A Nyíregyházi Egyetemen hagyománya van a közgazdászképzésnek, hiszenjövőre ünnepli negyed évszázados fennállását a felsőoktatási közgazdász képzés a városban. – emelte ki Kósáné dr. Bilanics Ágnes, intézetigazgató.

       

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu / www.mnb.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza