slideshow 1

 

Díjazták az Eötvösös tehetségeket

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium képzési programjának hagyományos eleme, tantárgya a vizuális kultúra, a rajz emelt szintű oktatása, s az elmúlt évtizedekben számos tehetséges tanuló csiszolhatta ebbéli képességét és tudását az iskolai falai között. Emellett a gyakorlóiskola ökoiskolaként is nagy hangsúlyt fektet diákjai környezettudatos szemlélet és gondolkodásmódjának, magatartásának az alakítására.

Minden bizonnyal e két terület iránti együttes érdeklődés és fogékonyság eredményeként könyvelhettek el Eötvösös diákok igen szép eredményeket a Nyíregyháza Megyei Jogú Város által a közelmúltban meghirdetett „Az én zöld városom” elnevezésű rajzpályázaton.

Az Eötvös Gyakorlóiskola tehetséges tanulói ünnepélyes keretek között vehettek át elismerést Jászai Menyhért alpolgármester úrtól a közelmúltban. „Az én zöld városom” elnevezésű rajzpályázaton az alábbi kiemelkedő eredményt értek el a gyakorlós tanulók: Friss Aliz (9.b osztályos tanuló) 1. helyezett lett, Tulipán Laura (11.c osztályos tanuló) 2. helyezést ért el középiskolás kategóriában, Kazsuk Hanna (6.c osztályos tanuló) különdíjban részesült. Gratulálunk a szép eredményhez a diákoknak és felkészítő tanáraik egyaránt!

Nagy Angelika – Dr. Komáromi István

 

Források:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/zold-varos-rajzokon-kihirdettek-a-rajzpalyazat-nyerteseit-2019-06-21

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/zoldvaros-diakszemmel-3203033/

(Kép: Pusztai Sándor)

 


 

2016, Nyiregyhaza