A Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyetem aktívan sportoló hallgatói számára, az EFOP-3.4.3-16-2016-00018 azonosító számú „Tudásfejlesztés és –hasznosítás a Nyíregyházi Egyetemen” című projekt keretében.

A Hallgatói sportösztöndíj programot a Nyíregyházi Egyetem középszinten sportoló (megyei bajnokság, MEFOB, SHS) hallgatói részére az alábbi tudnivalókkal hirdeti meg:
Jelentkezés feltételei: A pályázó a Nyíregyházi Egyetemen aktív státuszú hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület igazolt sportolója, aki rendszeres edzésmunkát végez és bajnokságában, versenyrendszerében rendszeresen szerepel, vagy olyan külső sportegyesületben igazolt versenyző aki sportteljesítményével hozzájárul a Nyíregyházi Egyetem hírnevéhez a különböző egyetemi és főiskolai szintű versenyeken (MEFOB, SHS).

A pályázat időtartama: 2017/2018-as tanév II. féléve.
A pályázati összeg: 50.000 Ft/félév/fő.
Az adott félévre beérkező pályázatok közül 10 fő támogatható azonos mértékben.

A pályázatot a mellékelt pályázati adatlap pontos kitöltésével lehet benyújtani, amelynek tartalmaznia kell a hallgató sportágát és a bajnoki rendszert, ahol szerepel. A pályázat mellékleteként a hallgatói jogviszony igazolást és sportegyesületi tagságát igazoló iratot a pályázónak csatolnia kell.

A részletes kiírást a mellékelt dokumentumok tartralmazzák:
1. Pályázati felhívás (itt tölthető le)
2. Sportpályázati lap (itt tölthető le)

shadow

FELVÉTELIZŐKNEK

Szakjaink:

 

LEGYÉL TE IS SPORTSZAKOS HALLGATÓ JÖVŐRE A NYÍREGYHÁZI EGYETEMEN

 A pályaválasztás komoly felelősség, meghatározhatja az életed, további sorsod alakulását. Ebben szeretnénk mi a Testnevelés és Sporttudományi Intézet oktatói segítséget, egy kis útmutatást adni.  

Az osztatlan más szóval kétszakos tanárképzés intézetünk zászlóshajója. A képzési idő négy év plusz egy év iskolai gyakorlat. A testnevelést számos más népszerű szakpárral (angol, biológia, ének-zene, földrajz, magyar, matematika, természetismeret-környezettan,  történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára) együtt veheted fel. Testnevelésből emelt szintű érettségit és alkalmassági vizsgát kell teljesítened a felvételihez. Az osztatlan képzés keretében sokoldalú elméleti és sportági gyakorlati ismeretekre tehetsz szert. A gyakorlati tárgyak sikeres teljesítéséhez a megfelelő fizikai felkészültség mellett szükséges az alapsportágakban való jártasság. Kétszakos testnevelő tanárként nagyobb esélyed lehet a munkaerőpiacon. Az iskolák igazgatói szívesen alkalmaznak frissen diplomázott szakembereket, akik a testnevelés és sport mellett egy másik szakpárban is felkészült tanári diplomával rendelkeznek. A tanári pálya kiszámítható és stabil, egyre nagyobb igény mutatkozik a fiatal pedagógusokra a közoktatásban. 

Ha megfelelő a tanulmányi/felvételi eredményed akár Klebersberg Képzési Ösztöndíjban is részesülhetsz, a részletek a www.klik.gov.hu honlapon olvashatók. 

Intézményünkben jelenleg sport- és rekreációszervező alapszak sportszervező szakirányára lehet jelentkezni.

sport- és rekreációszervező alapszak sportszervező szakirányának képzési ideje hat félév, amely idő alatt 180 kreditet kell teljesíteni. Elméleti és sportági gyakorlati képzésben részesülsz, ezért a szak elvégzésének szükséges feltétele a sportos felkészültség és a jó fizikai erőnlét.

A közgazdasági-  és számviteli ismeretek miatt fontos, hogy matematikából is jól felkészült legyél. A diploma megszerzése után egyesületeknél, sportszervezeteknél, rendezvényszervező cégeknél, sportigazgatási szerveknél végzett vezetői, koordinációs szervezői tevékenységre van lehetőséged.

 

shadow
shadow
shadow

Felzárkóztató programok

EFOP-3.4.3 pályázat keretén belül felzárkóztató programok:

Medicinális alapismeretek, Atlétika, Gimnasztika, Kosárlabda, Röplabda, Torna.

shadow

Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

66. SPORTSZAKOS HALLGATÓK SPORTTALÁLKOZÓJA

SZOMBATHELY, 2017. október 5-6.

 

A Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének hallgatói és oktatói, 2017. október 5-6-án Szombathelyen részt vettek a 66. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján. 6 sportágban 53 versenyző és 7 oktató képviselte Egyetemünket.

A Nyíregyházi Egyetem csapatvezetője: Pásztorné dr. Batta Klára

Oktatók: Hegedüs Ferenc, Moravecz Marianna, Oláh Dávid, Vajda Tamás, Vas László, Veress Gyula

 

Eredmények

 

shadow

Patronáló tanárok

A Testnevelés és Sporttudományi Intézet patronáló tanárai:
 
shadow
shadow

Tájékoztatjuk, hogy az általános testnevelés teljesítésének nyilvántartási rendje a 2013/2014-es tanévtől megváltozott. Az eddigi rendtől eltérően a Neptun-rendszeren keresztül tárgyfelvétel keretében kell feljelentkezni az általános testnevelés órára.

shadow
shadow