105 éves a gyógytestnevelés

shadow
shadow

ugyintezes.tsi@nye.hu

shadow

Decathlon tanulmányi pályázatok

shadow

Sítábor 2022.

Kedves Hallgató!
 
Szeretném tájékoztatni Önt arról, hogy elkezdődött a 2021/2022-es tanév sítáborának előkészítése. A szervezéshez és a költségek megállapításához szükséges a táborban részt vevők létszámának ismerete. 
 
Természetesen a legszerencsésebb az, ha a mintatantervnek megfelelő szemeszterben történik a tábor teljesítése!
 
Amennyiben már korábban teljesítette a sítábort, vagy nem a mintatanterv szerinti félévben szeretné teljesíteni, abban az esetben is fogadjuk a jelentkezést, azonban ezt mindenképpen kérjük jelezni, és a szabad helyek kapacitásának függvényében töltjük fel a várólistáról a résztvevői létszámot.
 
Amennyiben a 2022. júniusára tervezett szakmai zárószigorlatának,  záróvizsgájának, vagy az összefüggő tanítási gyakorlat feltételeként kell, hogy teljesítse a tábort, külön kérem, hogy jelezze!
 
A sítábor tervezett időpontja: 2022. február 20 - február 27.
 
Jelentkezés az ugyintezes.tsi@nye.hu e-mail címen.
 
A jelentkezés szigorú határideje: 2021. október 1., péntek!
 
A pontos részletekről egy későbbi üzenetben kap tájékoztatást.
 
Üdvözlettel
 
Dr. Vajda Ildikó
intézetigazgató
shadow
shadow

2021. szeptember 22-én került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetemen az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja. Az egész napos eseménysorozat szervezője az egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézete volt. A megnyitón Vassné prof. dr. Figula Erika rektor és Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató mondott köszöntőt. Ezt követte egy zenés testébresztés Rajna Beatrixszel, majd az érdeklődők számára úszásra is (Vajda Tamással), illetve kincskereséssel színesített erdei futásra is volt lehetőség (Vass Zoltánnal).

Előzetes regisztráció után az egyetemi hallgatók Tarnóczy Zalánnal a TRX, az olimpiai súlyemelést, futótechnika fejlesztést, a CrossFitt-et, az ún. mobility edzést, illetve conditioning-erőfejlesztés módszerét is kipróbálhatták. A nap folyamán játékos sportversenyre, asztaltenisz, tollaslabda és röplabda, valamint B33 versenyre is sor került (Urbinné dr. Borbély Szilvia, Veres Gyula, Jakabné Keul Andrea és Molnár Anita vezetésével). A napot kerékpártúrákkal színesíthették a vállalkozó szellemű bringások, akik Sóstóra és Nyírszőlősre is elkerekeztek (a program szervezője Szabó Dániel, Moravecz Mariann, Jakabné Keul Andrea volt).
http://www.nye.hu/egyetemi_sport_nap_2021_09_27

 

shadow

Rektori elismeréseket adtak át

Rektori elismeréseket adtak át

shadow

Turisztikai tábor

Természetjáró tábor

 

2021. szeptember 05-10., Bükkszentkereszt

 

     TUDNIVALÓK

 

A tábor helye: Bükkszentkereszt, Ifjúsági tábor

shadow

Elismerés

 
A Magyar Atlétikai Szövetség május 14-én, pénteken tartotta meg 2021. évi rendes és egyben tisztújító küldöttgyűlését. 
A küldöttgyűlésen a tisztújításon kívül ismertették a Magyar Atlétikáért díjban részesülők neveit is.  
A Magyar Atlétikáért díj bronz fokozatát Vas László, a Nyíregyházi Egyetem, Testnevelés és Sporttudományi Intézetének docense, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakág vezetője kapta.
Gratulálunk a díjazottnak!
 

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elismeres-az-edzoknek-ket-nyiregyhazi-atletikai-trener-is-dijat-kapott-2021-05-17

 

 

shadow