slideshow 1

Tájékoztatók a „Tanítsunk Magyarországért!” mentorprogramról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 2019. február 7-én bemutatta a Tanítsunk Magyarországért (TM) egyetemi mentorprogramját a Nyíregyházi Egyetemen a Klebelsberg Központ (KK), valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közreműködésével.
 

Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy mind az intézmény, mind az oktatók, mind a hallgatók számára különösen fontos, hogy a Nyíregyházi Egyetem részt vesz a programban. A kurzust felvett hallgatók számára sok tapasztalatot jelent majd a mentori feladat, de minden résztvevő számára sok hasznos eredménnyel, sikerrel jár majd a munka. A mentorprogramban részt vevő hallgatóink a tavaszi félévben megkapják majd a megfelelő szakmai alapokat ahhoz, hogy élesben is megállják a helyüket. - mondta el az egyetem rektora.

 

Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár ismertette a programot, amelyben a résztvevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében meghatározott számú 7-8. osztályos kisdiákkal kezdik meg a közös munkát. A programban közreműködő egyetemeken – köztük a Nyíregyházi Egyetemen – már a jelenlegi tárgyfelvételi időszakban jelentkezhetnek a hallgatók a programhoz való csatlakozás előfeltételének számító egyetemi kurzusra. A kurzus rendkívül népszerű a diákok körében; várhatóan a maximális létszámmal indul majd az elkövetkezendő félévben.

 

 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédében kiemelte, hogy iskolaigazgatóként közel tíz éven át vezetett középiskolai mentorprogramot, amelynek során személyesen tapasztalta, hogy a közös tanulás meghatározó élmény úgy a középiskolások, mint a kistelepülésen élő általános iskolások számára, és a kialakult kapcsolatok a program lezárását követően is tovább élnek.

 

 

Dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta, hogy „a programot az a felismerés alapozta meg, hogy jó érzés továbbadni mindazt, amit tudunk, és látni, hogy ennek mások is hasznát veszik”. Mindezek alapján a Tanítsunk Magyarországért célja kettős. Egyrészt a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, másrészt a „kölcsönös tanulásról, egymás támogatásáról, a közösségek megerősítéséről szól a Tanítsunk Magyarországért program” – hangsúlyozta az államtitkár. 

 

Az eseményen üdvözölhettük és elmondta a mentorálással kapcsolatos tapasztalatait Szikszai Róbert, diszkoszvető, atléta, egyetemi hallgató, akit az esemény moderátora Nagy Arabella Henrietta, a Nyíregyházi Egyetem HÖT elnöke kérdezett.

 

 

Végezetül Dr. György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár és Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora  kétoldalú szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg az intézmények közti együttműködést.

 

 

A Tanítsunk Magyarországért kezdeményezésről további információk, valamint az egyetemisták és vállalatok feliratkozása a TM hivatalos honlapján és Facebook oldalán elérhetők:

honlap: tmo.gov.hu, Facebook oldal: facebook.com/tmo.gov.huTájékoztatók a „Tanítsunk Magyarországért!” mentorprogramról

 

 

   

 


 

2016, Nyiregyhaza