Hallgatóink sikerei az I. Online Országos Hegesztési Versenyen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Hegesztési Szakosztálya által szervezett, az egyetemi hallgatók számára meghirdetett I. Online Országos Hegesztési Versenyen, amely 2021. április 3-a és május 21-e között került megrendezésre, a Nyíregyházi Egyetem 3 csapata vett részt.

A 2 fordulós verseny első részében a szervezők a versenyzők elméleti tudását mérték fel különböző tesztkérdésekkel, míg a második fordulóban a hegesztő anyagokat és berendezéseket gyártó cégek (pl. ESAB, Linde stb.) és a különféle hegesztési technológiákat alkalmazó iparvállalatok által megfogalmazott gyakorlati feladatokat kellett megoldani a csapatoknak.

A versenyen Egyetemünk két csapata kiemelkedően szerepelt!

A harmad éves gépészmérnöki szakos hallgatókból álló „Cunder” nevű csapat az elismerésre méltó 3. helyet szerezte meg. A csapat vezetője Traskiné Kovács Barbara, tagjai pedig Perjési Dániel, Dancs Tibor és Stock Bence voltak.

A másod évfolyamos gépészmérnöki hallgatók alkotta „NYE-HEFT” nevű csapat az 5. helyezést érte el, valamint megkapta a Flexman Robotics Kft. különdíját is az egyik feladat kiemelkedő megoldásáért. A csapat vezetője Lakatos Ernő, tagjai pedig Pál András, Rezes Gábor és Rezes Martin voltak.

 

Gratulálunk mindkét csapatnak a szép sikerhez!

shadow