Siker a XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen


Videó forrása: digisport.hu

A junior kategória győztese lett a Pongó Alexandra, Fehér Ottó, Galambos Marcell és Nagy Attila összetételű Műszaki és Agrártudomyányi Intézet csapat a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen!

A saját tervezésű, építésű, sűrített levegővel hajtott járművek az egri Érsekkertben tizenkettedik alkalommal vetélkedtek egymással. A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetének NYE-PowAir elnevezésű csapata is képviseltette magát. A hasonló versenyeken már van régebbi tapasztalatunk, hiszen évekkel korábban még a főiskolai korszakban mérettette meg magát egy teljesen más összetételű csapat, az oda készült járművek megtekinthetők az intézetünk aulájában.

Négy másodéves gépészmérnöki alapképzési szakos hallgató (Pongó Alexandra, Fehér Ottó, Galambos Marcell, Nagy Attila) épített fel a nulláról sűrített levegővel hajtott járgányt. Az Emerson-csoport által rendezett XII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen ezúttal 7 ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata állt rajthoz.

Gratulálunk hallgatóinknak és Kósa Péter műszaki oktatónak a sikeres szereplésért!

shadow