Repülőmérnöki alapképzési szak alkalmassági vizsgálatainak követelményei

A repülőorvosi vizsgálat

A 2019/2020. tanév I. félévében, 2019. szeptemberében induló Repülőmérnöki alapképzési szakra a a repülőorvosi és a pályaalkalmassági vizsgálat részletes ismertetése.

 

Javasoljuk, hogy 2019. február-március hónap során végeztessék el.

Bővebb információ a www.repuloorvos.hu honlapon található, ez a mérvadó.

Helye:1097 Budapest, Gyáli u. 17. V. ép. fszt.

                                              

A vizsgálatra a szarkab@omfi.hu címen vagy a 06-1-280-6809-es telefonon jelentkezhet be.

A vizsgálat napján 7 óra 30 perckor kell megjelennie a Merényi Gusztáv Kórház V. épületében, a Központ titkárságán. Olvassa el a Nyitó oldalon a hivatásos pilótáknak írt tájékoztatót!

A vizsgálatok 13 óra körül fejeződnek be, ennivalóról gondoskodjon. Aki rendszeres gyógyszerszedésre szorul, a vizsgálat napján az előírt adagot feltétlenül vegye be.

Halaszthatatlan akadályoztatás esetén hívja a 06-1/280-6809 telefonszámot! (Azok a jelentkezők, akik a részükre megjelölt időpontban a vizsgálaton nem jelennek meg – és távolmaradásuk okát sem jelzik –, újabb időpontot csak két hónap után kaphatnak!)

A vizsgálatra vigye magával személyi okmányait, TAJ kártyáját, minden korábbi egészségügyi dokumentációt, esetleges betegségekről szóló zárójelentéseket, (ha van szemüvegét) és

33.700,- Ft VIZSGÁLATI DÍJAT KÉSZPÉNZBEN.

Ismételt vizsgálat esetén a vizsgálati díj összege 21.100.- Ft.  Amennyiben rendelkezik repülő-orvosi engedéllyel, kérjük, vigye magával a vizsgálatra.

Felhívjuk figyelmét, amennyiben a múlt évben szerzett hatósági minősítést, szíveskedjék ellenőrizni annak érvényességét. Hatósági minősítésének 2019.07.30-ig érvényesnek kell lennie, ellenkező esetben a jelentkezési előfeltételeknek nem felel meg, a jelentkezése érvénytelenné válik!

Az egészségi alkalmassági követelményeket a www.repuloorvos.hu honlapon Alkalmasság egészségi feltételei ablakban megtekintheti és tanulmányozhatja. Akinek egészségével kapcsolatos problémája van, - a www.repuloorvos.hu honlap átnézése után - Dr. Csiffary Réka főorvostól a drcsiffary@gmail.com címen kérdezhet.

A repülőorvosi vizsgálat az MH.EK.Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetben (Kecskemét RAVGYI) is elvégezhető (6000 Kecskemét Balaton út 17.).

A vizsgálatra jelentkezés feltételei a www.aeromed.honvedkorhaz.hu/cikk/52 honlapon a Repülőorvosi vizsgálat alpontban a Civil Repülőorvos Centrumnál találhatók meg.

Ismételten kérjük, hogy senki ne hagyja 2019. júniusára az orvosi vizsgálatot, mivel ha nem adják ki időben a papírjait, a felvételije elutasításra kerül.

 

Pályaalkalmassági vizsgálat:

A TRÉNER KFT.-NÉL TÖRTÉNIK.

Helye: Nyíregyházi repülőtér, Tréner Kft.

4400 Nyíregyháza, Repülőtér út 1.

Időpont egyeztetés és információ:

kata.choma@trenerkft.hu  +36 (70) 88 40 421

 

Időtartama kb. 5 óra

Tartalma:

  • COMPASS számítógépes teszt: matematika, fizika és angol nyelvtudás szintfelmérés, kordinációs vizsgálat, memória, orientáció és terhelhetőség vizsgálat. (zsebszámológép nem használható)
  • Személyes motivációs elbeszélgetés
  • Csapatfeladat

A teljes vizsgálat, a COMPASS teszt is, angol nyelven történik!

A vizsgálatra 9 órára, kipihenten kell megjelenni. Javasoljuk, hogy előtte levő éjszakára a Sandra vagy a Bessenyei Hotelben (ezek az Egyetem kollégiumai) foglaljon szállást.

A vizsgálat térítési díja 23 000 Ft, amit a helyszínen készpénzben vagy kártyával kell kifizetni.

A személyi igazolványát, valamint a lakcímkártyáját szíveskedjék minden vizsgálatra magával vinni!

shadow