shadow

In memoriam Prof. Dr. Dudás Illés

Mély megrendüléssel, döbbenettel és fájdalommal tudatjuk mindazon kollégákkal, barátokkal, tanítványokkal és mindazokkal, akik ismerték, hogy Prof. Dr. Dudás Illés a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Gyártástudományi Intézetének professor emeritusa, az MTA doktora, a Gépgyártástechnológiai Tanszék korábbi tanszékvezetője, a Nyíregyházi Egyetem részfoglalkozású egyetemi tanára, kutató professzora 2021.november 16-án, életének 80. évében elhunyt.

shadow

In memoriam Kazár István

Szomorúan tudatjuk, hogy a Műszaki és Agrártudományi Intézet Műszaki Alapozó, Fizika és Gépgyártástechnológia Tanszékének egykori műszaki oktatója, Kazár István 80 éves korában, hosszas betegség után elhunyt.

shadow

A Biokontroll 25 éve végzi Magyarországon az ökológiai gazdálkodók ellenőrzését és tanúsítását, mely egyben az egyetlen magyar kézben lévő tanúsító szervezet Hazánkban. Az ökológiai gazdálkodás egy hazai és EU-s jogszabályok által behatárolt gazdálkodási forma, mely előírások értelmezése nem mindig egyszerű feladat. A Biokontroll lehetőség biztosít minden ökológiai gazdálkodással, pályázattal, ellenőrzési és tanúsítási kérdéssel összefüggő kérdés tisztázására.

Forrás: https://www.biokontroll.hu

shadow

Versenynap és edzés a Tura Ringen!

Október elejére elkészült a Jármű-és Mezőgazdasági Géptani Tanszéken épülő Mitsubishi Galant 2.0 versenyautó. A hallgatói kezdeményezés alapján indult versenyautó építő projektben egy sok éve használaton kívül lévő autót poroltak le az építők. A felkészítés során felújították a motort, a futóművet, a fékeket, valamint biztonsági bukóketrecet is kapott az autó. Első ízben október 9-én mutatkoztak be a Tura Ringen (Nyírtura) szervezett amatőr versenysorozat utolsó előtti futamán.

shadow

Új képzés indításáról egyeztettek

Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja és Dr. Kovács Zoltán, általános rektorhelyettes november 4-én Budapesten, egy a közeljövőben indítandó, új képzés indításáról folytattak szakmai tárgyalásokat Demény Árpáddal, az Aeroplex Kft. ügyvezető igazgatójával.

shadow

TDK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet Tudományos Diákköri Bizottsága pályázatot hirdet tudományos diákköri dolgozatok készítésére és azok nyilvános bemutatására. A TDK dolgozat bármilyen, önálló munka keretében feldolgozott témából benyújtható, a dolgozat terjedelme 30-50 oldal. A TDK dolgozat nem egyezhet meg szóról szóra a szakdolgozattal, témája azonos lehet, de a szakdolgozatnál rövidebb, tömörebb, és elsősorban a saját mérési eredményeket, megfigyeléseket, számításokat, következtetéseket tartalmazza.

shadow
A Nyíregyházi Egyetem 4 féléves, nappali, önköltséges képzést indít 2021/2022. tanév II. félévében
Repülési specialista vagy Repülési szakmérnök szakokon, diplomával rendelkezők részére.
 
Bővebb információ az alábbi linken olvasható.
 
Részletes tájékoztatás a kata.choma@trenerkft.hu e-mail címen kérhet.

 

shadow

A mai napon írták alá Budapesten azt a keretmegállapodást és közfeladat-finanszírozási szerződést, amelynek köszönhetően az intézmény előtt soha nem látott fejlesztési lehetőségek nyílnak meg. A modellváltás egyszerre jelent lehetőséget, felelősséget és értékrend alapú fejlődést mind az egyetem, mind a régió számára – hangsúlyozta az intézmény képviseletében Mészáros József kuratóriumi elnök.

shadow

Véradás a Nyíregyházi Egyetemen

shadow