Intézetünk Nemzetközi Hegesztőmérnök
(International Welding Engineer, IWE) képzés indítását tervezi
2019. februári kezdéssel.

A tanfolyamon szerezhető IWE-képesítés az MSZ EN ISO 14731 és MSZ EN ISO 3834- szerinti hegesztési felelősi munkakör ellátására jogosít! 

A Nyíregyházi Egyetem a Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW) által kiadott irányelvek alapján hirdeti meg a tanfolyamot.

A képzés összóraszáma: 448 óra (388 óra elméleti, 60 óra gyakorlati képzés).
A tanfolyam tervezett időbeosztása: pénteken 12-18 óra,
                                                          szombat 8-14 óra között,

Részvételi feltételek:

  • műszaki egyetemi/főiskolai diploma                                                         
  • legalább 2 éves hegesztési vagy rokon területen szerzett és igazolt gyakorlat
  • egészségügyi alkalmasság

A jelentkezési lap letöltése.

Jelentkezési határidő: 2019.február 15.
A képzést a tanszék legalább 15 fő jelentkezése esetén indítja el.

További információk:
Dr. Péter László mb. tanfolyamszervező +36-30-2052572
Dr. Szigeti Ferenc tanszékvezető +36-20-5582160

 

shadow

Téged is várunk!

shadow

Rozgonyi László, az intézetünk volt diákja, interjút adott 2018. december 15-én az M2 Petőfi csatornán az "Én vagyok itt" című műsorban. Említést tesz a légi közlekedés változásairól, a pilótaképzésről, a vizsgákról és a lehetőségekről. Az interjú a videó 18:08-24:30 percei között tekinthető meg.

 

shadow

Felvételi élménynap 2018. november 28-án!

shadow

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2018. november 6-án Prof. Dr. habil Kerekes Benedek egyetemi tanár, a tudományos tevékenységének elismeréséért a „Tudományért – Művészetért” egyetemi kitüntetésben részesült.

Prof. Dr. habil Kerekes Benedek 38 éve dolgozik a felsőoktatásban, 32 éve a Nyíregyházi Egyetemen és jogelőd intézményeiben. 1999-ben egyetemi tanári kinevezést kapott a jogelőd GATE Mezőgazdasági Főiskolai Karon.

shadow

Nyílt Nap a Nyíregyházi Egyetemen!

shadow

Izgalmas és látványos fizika show az Aranyban

Dr. Beszeda Imre, a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetének főiskolai tanára 2018. október 12-én a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban a pályaorientációs nap alkalmából fizika kísérletbemutató show-t tartott. A bemutatón mintegy 80 általános és középiskolás diák vett részt. A kísérletbemutató fő témája a centrifugális erő és a vele kapcsolatos eszközök működésének, valamint a programozható mikrokontrollerek bemutatásának illusztrálása voltak. A bemutatót követően az elektronikai eszközöket meg is tekinthették az érdeklődők.

shadow

Miskolci diákok a MATI-ban

2018. október 10-11-én a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetét látogatták meg Miskolci Herman Ottó Gimnázium fizika táboros diákjai.
shadow

Műszaki és Agrártudományi Intézetének szervezésében 2018. október 3-5. között második alkalommal került megrendezésre az „Őshonos- és Tájfajták – Ökotermékek – Egészséges táplálkozás – Vidékfejlesztés” című konferencia. A konferencia szerves folytatását képezte a 2016-ban hagyományőrző céllal elindított, kétévente megrendezésre kerülő konferencia sorozatunknak.

shadow

Kutatók éjszakája intézetünkben

Izgatott látogatók sokasága töltötte meg 2018. szeptember 28-án intézetünk auláját, előadótermeit és laborjait. Hagyományainkhoz híven szeptember utolsó péntekén vette kezdetét a Kutatók éjszakája a tudomány iránt érdeklődő általános iskolások, pályaválasztás előtt álló középiskolások, iskolai csoportok, szülők és gyermekeik, valamint duális partnereink részvételével.

shadow