Agrár- és műszaki tudományok a mindennapokban

shadow

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem a Hungarotruck Kft-vel 2020. november 19-én a felsőoktatási intézmény dísztermében.

shadow

A Magyar Tudomány Ünnepe

Online konferencia keretében rendezték meg idén a Magyar Tudomány Ünnepét a Nyíregyházi Egyetemen. Az eseményen átadták a “Tudományért-Művészetért” kitüntetéseket is, ebben az évben Jenei Terézia és Fekete István többéves kutatói munkáját ismerte el az intézmény.

Forrás: https://kolcseytv.hu

 

shadow

Főiskolai tanári kinevezés

2020. november 6-án főiskolai tanári kinevezéseket adtak át a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen, melyen intézményünk két oktatója is érintett volt.
A kormány célja, hogy Magyarország Európa öt legversenyképesebb és legélhetőbb országa közé kerüljön 2030-ra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás, a Pesti Vigadóban tartott egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásán azt hangoztatta, ennek eléréséhez elkerülhetetlen a minőségi és versenyképes felsőoktatás megteremtésének folytatása.
Az ünnepségen a Nyíregyházi Egyetem két oktatója, Dobróné dr. Tóth Márta, az intézmény Környezettudományi Intézetének mb. intézetigazgatója és Dr. Szabó Béla, a Műszaki és Agrártudományi Intézetének oktatója vehette át a miniszterelnök által aláírt főiskolai tanári kinevezését.
Oktatóinknak ezúton is gratulálunk!
shadow

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP-3.5.1-16-2017-00017

A Nyíregyházi Egyetem pályázatot hirdet a 2020/2021. tanév I. félévére a Nyíregyházi Egyetem duális képzésben résztvevő hallgatói számára az EFOP-3.5.1-16-2017-00017 „NYE-DUÁL- Új utakon a duális felsőoktatással a Nyíregyházi Egyetemen, az Északkelet-Magyarországi térség felemelkedéséért” című projekt keretében a hátrányos helyzetű célcsoportok támogatására, a hallgatók duális képzésben való részvételének támogatására.

shadow

A megye agrár- és környezetgazdálkodásának fejlesztése érdekében kifejtett eredményes tevékenysége elismeréseként Westsik Vilmos kitüntető díjat kapott Dr. Szabó Béla főiskolai tanár, a Műszaki és Agrártudományi Intézet oktatója.

shadow

Tisztelt Érdeklődők!

Kiforrott oktatási programmal, kiváló oktatókkal, tapasztalt mérnök óraadókkal 2020. szeptemberétől 11. alkalommal is indítjuk a Nyíregyházi Egyetemen a környezet- és vízgazdálkodási szakmérnök szakirányú továbbképzést. Jelentkezni mérnöki oklevél, diploma birtokában lehet. Valamennyi információ és a jelentkezési lap is megtalálható a Nyíregyházi Egyetem honlapján.

Prof. Dr. Simon László, szakfelelős

shadow
 

Intézetünk
Nemzetközi Hegesztőmérnök
(International Welding Engineer, IWE) képzés indítását tervezi
2021. márciusi kezdéssel.

 

shadow
shadow

RECCS Tészathíd-építő Világbajnokság

A tésztahídból épített hidak versengése több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Egy erős és szép szerkezet megtervezése és megépítése komoly mérnöki feladat.

shadow