A junior kategória győztese lett a Pongó Alexandra, Fehér Ottó, Galambos Marcell és Nagy Attila összetételű Műszaki és Agrártudomyányi Intézet csapat a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen!

shadow

Hallgatóink a pneumobilok nemzetközi versenyén.

Beérett a gyümölcs, elkészült az alkotás: indulás előtt jártunk a nemzetközi pneumobil versenyre készülő nyíregyházi csapat műhelyében szerda délután. A saját tervezésű, építésű, sűrített levegővel hajtott járművek az egri Érsekkertben tizenkettedik alkalommal, május 9. és 11. között vetélkednek egymással.

shadow

Az idén 2018. 04. 18-án második alkalommal került megrendezésre az Euro Solid Kft. által szervezett SOLIDWORKS Országos Diákverseny, amelynek célja az ország legjobb CAD modellezőinek a megtalálása volt. A rangos országos versenyen egyetemi kategóriában a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök hallgatói kiemelkedő eredményeket értek el.

shadow

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal került megrendezésre Intézetünkben az I. Alkalmazott Repüléstudományok Napja című szakmai program 2019. május 3-án. Az eseményen megjelent WizzAir pilótákat, a Wizz Air Pilot Academy hallgatóit, a Nyíregyházi Egyetem hivatásos repülő-gép—vezető-, közlekedésmérnök – légiközlekedési hajózó- és légiközlekedési hajózó szakmérnök hallgatóit, valamint a repülés iránt érdeklődőket Dr. Kovács Zoltán intézetigazgató köszöntötte.

shadow

A Mérnökök Ligája verseny nagyszerű lehetőség azon mérnökhallgatók számára, akik szeretnék megmutatni műszaki elméleti és gyakorlati felkészültségüket egy valós gy&aacut

shadow

Agráros sikerek az OTDK-n

A Debreceni Egyetemen 2019. április 16-18-án megrendezett XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójának Növénytermesztéstani tagozatában Májer Péter végzett mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakos hallgatónk mutatott be dolgozatot a Másodvetésű zöldtrágyák hatása az olajipari napraforgó terméselemeire címmel, melyért a Marton Genetics különdíjában részesült. A hallgató témavezetője Dr. Uri Zsuzsanna főiskolai docens volt, aki az OTDK Környezetgazdálkodási tagozatának bíráló bizottságában tagi feladatokat is ellátott.

shadow

2019. március 13 – 16. között Debrecenben került megrendezésre a 62. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató Konferencia. A Nyíregyházi Egyetemet a Műszaki és Agrártudományi Intézet 3 munkatársa képviselte: Dr. Beszeda Imre főiskolai tanár, Dr. Tarján Péter főiskolai docens és Dr. Stonawski Tamás főiskolai adjunktus. A konferencián Dr. Beszeda Imre különdíjat nyert a "Numerikus feladatmegoldás: mit csináljak, ha nem tudok programozni" c. előadással. Dr. Stonawski Tamás második helyezést ért el „A vízszintsüllyedés fizikája” és egyéb érdekes kísérletek c. eszközkiállítással.

shadow

Karriernap és állásbörze (2019.05.14.)

shadow

Tápanyag-utánpótlás a fenntartható homoki gazdálkodásban címmel tudományos szakmai konferenciát szervez a Nyíregyházi Egyetem Fenntartható Tápanyag-Gazdálkodási Tudományos Műhelye 2019. március 27.-én.

shadow

A Műszaki Alapozó, Fizika és Gépgyártástechnológiai Tanszék a korszerű hegesztéstechnikai és anyagvizsgálati ismeretek szinten tartására előadás sorozatot indít.

A hétvégi foglalkozásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet
„C” épület (Kótaji u. 9-11.), I. em. CA.106 (Tanácsterem)

Várjuk a hegesztés iránt érdeklődőket!

shadow