shadow

RECCS Tészathíd-építő Világbajnokság

A tésztahídból épített hidak versengése több évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Egy erős és szép szerkezet megtervezése és megépítése komoly mérnöki feladat.

shadow
shadow

Intézetünk
Nemzetközi Hegesztőmérnök
(International Welding Engineer, IWE) képzés indítását tervezi
2020. márciusi kezdéssel.

 

shadow

A Nyíregyházi Egyetem az elmúlt évtizedekben szerves részévé vált a megyeszékhelynek, a felsőoktatási intézmény életében a képzésen, a kutatás-fejlesztésen, a hallgató és –sportélet minőségén túl az úgynevezett nemzetköziesítés is kiemelt szerepet játszik. Az egyetem rövidtávú céljai közt szerepel, hogy az elkövetkező időszakban minél több külföldi hallgató válassza a Nyíregyházi Egyetemet.

shadow

A duális képzés eredményeiről, a mérnöki szakokon folyó képzések szervezésével kapcsolatos feladatok egyeztetésére szerveztek szakmai kerekasztal megbeszélést 2020. február 6-án a Nyíregyházi Egyetemen. A képzésben együttműködő partnerekkel való egyeztetés után a ”NYE-DUÁL – Új utakon a duális felsőoktatással a Nyíregyházi Egyetemen, az Észak-Kelet-Magyarországi térség felemelkedéséért” elnevezésű projekt további feladatait mutatták be az egyetem oktatói.

shadow

A PREGA Konferenciát és Kiállítást február 18.-án és 19.-én rendezi meg az Agroinform.hu a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben. A 2020-as rendezvényen mindenki megtalálhatja a neki hasznos információkat, ugyanis rekordszámú szakmai szekció várja a hatékony, modern gazdálkodás iránt elkötelezett gazdálkodókat. Ez a konferencia nem a termékbemutatókról szól, a PREGA szervezőinek célja, hogy szigorúan szakmai előadások hangozzanak el.

   

A PREGA részletes programja

 

shadow

Indul a Járműmérnök szakon a duális képzés

Februrártól már duális formában is lehet tanulni a járműmérnöki szakon, hamarosan pedig kooperatív képzéseket is elindíthatunk. Intézményünk számára fontos, hogy végzett hallgatóink használható gyakorlati tudással kerüljenek ki a munkaerőpiacra.

forrás: Kölcsey Tv, 35 perc

shadow

Kabay-díjban részesült Dr. Tarján Péter

Tarján Péter fizikus, és Veres József vízügyi mérnök kapta idén a MTESZ Kabay János-díját. Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, illetve a Magyar Hidrológiai Társaság két aktív szakembere méltó örököse az egykori Alkaloida megalapítója, a gyógyszerész Kabay Jánosnak.

shadow

Kertészeti konferencia

A Kelet-Magyarországi Biomassza Egyesület és a Nyíregyházi Egyetem 2019. december 10-én ünnepi tudományos tanácskozást rendezett „A kertészeti termelés helye és szerepe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyíregyházi felsőfokú szakképzés területén elért eredmények tükrében” címmel.

shadow