Tájékoztató a legalapvetőbb szolgáltatások újraindulásáról

 
Kedves Olvasóink!
 
 
2020. május 25-től a Központi Könyvtár újraindítja a legalapvetőbb szolgáltatásait az Egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói számára. A látogatók csak maszkban és kesztyűben léphetnek be a könyvtár területére, és egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat az épületben.
 
A végzős Hallgatókat kérjük, 2020. június 26-ig rendezzék majd esetleges könyvtári (könyv)tartozásaikat.
Az átmeneti időszakban a könyvtár munkanapokon négy órán át tart nyitva: 10.00-től 14.00 óráig.
A szolgáltatások igénybevétele a diákigazolvány/az olvasójegy segítségével történik.
 
 
Könyvek visszavétele és kölcsönzése
 
Visszavétel
 
Az olvasók visszahozhatják a könyveket személyesen vagy visszaküldhetik azokat postai úton.
 
A személyesen visszahozott könyveket az olvasó a könyvtár bejáratánál elhelyezett ún. „karantén dobozba” teszi, miután a vonalkódját bediktálta a könyvtárosnak, aki leveszi őket az olvasó nevéről (ezzel hivatalosan is megtörténik a visszavétel). A könyvek 72 órán keresztül érintetlenül maradnak a kijelölt helyen, majd a negyedik napon a könyvtáros visszateszi azokat raktári helyükre, és akkortól újból kölcsönözhetővé válnak.
 
Postai úton kizárólag ajánlott levélként vagy postai csomagként tudjuk visszavenni a könyveket, amennyiben azt a következő címre küldik:
Nyíregyházi Egyetem Központi Könyvtár
4400 Nyíregyháza Sóstói út 31/b.
 
Kérjük, postai visszaküldés esetén igyekezzenek a könyveket úgy becsomagolni, hogy kisebb eséllyel sérüljenek meg a szállítás során. Utánvétes, postán maradó, csomagautomatába vagy egyéb módon küldött könyvcsomagokat nem tudunk fogadni!
 
 
Kölcsönzés
 
A könyvek kölcsönzésére csak előzetesen e-mailben elküldött igény alapján van lehetőség. Az e-mail cím: kolcsonzes@nye.hu
 
A könyvtárnak küldött levélben legyen pontosan leírva:
· a kölcsönzést igénylő olvasó neve, a diákigazolványa/ olvasójegye száma (a vonalkódon olvasható szám);
· a könyv(ek) szerzője, címe, lehetőség szerint a vonalkódja (a vonalkód a könyv pontos beazonosításához szükséges);
A könyv adatait a könyvtári elektronikus katalógus segítségével (http://aleph.nye.hu) lehet meghatározni.
 
Ezt követően (várhatóan egy munkanapon belül) az olvasók e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról és módjáról. Kérjük, hogy ezt a levelet mindenképpen várják meg.
A kért olvasmányokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt és névvel, határidővel ellátva összekészítik azokat az olvasónak történő átadásra.
Az előkészített könyveket az olvasó a könyvtár bejáratánál elhelyezett állványról – személyes kontaktus nélkül – elviheti. A kölcsönzési határidő az eddig megszokott rendben halad, amennyiben a nyár folyamán szeretnék használni a könyveket (pl. szakdolgozat írásához), akkor arra is van lehetőség, amennyiben ezt e-mailben előre jelzik.
 
 
A Központi Könyvtár dolgozói
shadow