Kedves Olvasóink!

A Központi Könyvtár 2020. június 22-től várja minden kedves olvasóját
hétfőtől péntekig a szokásos nyári nyitvatartási rendben:
10.00-től 16.00 óráig, de korlátozott szolgáltatásokkal:
beiratkozás, dokumentumok visszavétele, kölcsönzése a könyvtár előterében.

Kérjük Önöket - a gyorsabb ügyintézés érdekében -, e-mailben küldjék meg a kölcsönözni kívánt könyv(ek) szerzőjét, címét, lehetőség szerint a vonalkódját.

Az e-mail cím: kolcsonzes@nye.hu

A Központi Könyvtár dolgozói

Gyakran keresett információk:

Szakdolgozatok
Könyvtárközi kölcsönzés
NYE katalógus
NYE szakdolgozatok

shadow
 
Az Egészségügyi Rendszerek Adattára az ÁEEK országtanulmányait, tematikus tanulmányait és szakirodalmi összefoglalóit, híreit tartalmazó, rendszeresen frissülő interaktív felület.
 
 
 
shadow
 
1994-95. óta számos egyházi könyvtár anyagának feldolgozása az Orbis adatbáziskezelő programmal történik. A programban feldolgozott anyag legnagyobb része ún. modern (az egyházi gyűjtemények értelmezésében 1850 után megjelent) könyv. A keresőrendszer ebből az Orbis adatbázisból származó adatokat képes megjeleníteni online.

 

https://biblio.osb.hu/

shadow
 
Ingyenes és nyílt szakdolgozatokat, diplomamunkákat, disszertációkat tároló szerver, ahova a szerzők maguk tölthetik fel munkáikat.
 

https://thesiscommons.org/

shadow
 
A Kárpát-medence nyomda és nyomdászattörténeti honlapja
 
Az Országos Széchényi Könyvtár nyomda- és nyomdászattörténeti honlapja a témát kutató szakembereknek és az érdeklődőknek a magyarországi nyomdászat már teljesen föltárt, korai századait kívánja a legújabb ismeretek kiegészítésével illusztrálva bemutatni. Első lépésként a kezdetektől a 16. század utolsó harmadáig azaz, a magyarországi nyomdászat első 100 évét mutattuk be, legújabban pedig kiterjesztjük az időhatárt 1635-ig. Az egy-egy helység nyomdászatát, illetve egy-egy nyomda történetét szakaszosan szemlélteti. A nyomdák történetéhez és tevékenységének rövid ismertetéséhez kapcsolódnak az adott tipográfia fölszerelését: díszeket, iniciálésorozatokat, nyomdai cifrákat és a legjellegzetesebb betűtípusokat szemléltető illusztrációk. Szerepel a legfrissebb szakirodalom is.
 
 
shadow

Nyílt hozzáférésű tudományos tartalmak egyablakos keresője, amely a kutatókat bátorítja arra, hogy a profil regisztrációt követően megosszák egymással tudásukat a nyilvános publikálás utáni lektorálás (Public Post-Publication Peer Review) lehetőségét alkalmazva.
 

https://www.scienceopen.com/

shadow
 
A Scimago Journal and Country Rank tudománymetriai adatbázis, amely folyóiratok és országok tudományos tevékenységének mérésére szolgál. A Scimago Journal Rank indikátor számításának alapjául a Scopus adatbázisban található adatok szolgálnak, 1996-ig visszamenően.
 
 

shadow