Eduroam szolgáltatás

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az Informatikai Szolgáltató Központ és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF) több hónapos közös munkájának eredményeként újabb szolgáltatással bővült a Nyíregyházi Főiskola vezeték nélküli internet hálózata. Ez a szolgáltatás az EDUROAM.

 

Kattintson a Tovább gombra >>>>

 

 

Az Eduroam jelentése Education Roaming. Ez egy eredetileg európai kezdeményezésként induló intézményi szövetség, amely napjainkra világméretűvé vált. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a Nyíregyházi Főiskola oktatói, dolgozói és hallgató hozzáférjenek bármely tag intézmény eduroam wifi hálózatához bárhol a világban, valamint az ide érkező vendégek - akik rendelkeznek eduroam-os regisztrációval -, könnyebben használni tudják a főiskola wifi hálózatát.

Eduroam tagintézmény található majdnem minden európai országban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, és még számos országban. A teljes lista a http://www.eduroam.org/ oldalon megtalálható.

A csatlakozás egyszerűen történik a főiskolai oktatók és dolgozók számára oly módon, hogy az eduroam-os wifi által kért felhasználónév a főiskolai nyf-s email cím (teljes email cím a ’@nyf.hu’ résszel együtt), a kért jelszó pedig az nyf-s email cím jelszava.
A szolgáltatás a főiskolai oktatók és dolgozók részéről külön regisztrációt nem igényel. Hallgatók a http://hp.nyf.hu portálon történő regisztráció után tudják használni a szolgáltatást.

A szolgáltatásról részletesebben tájékozódhatnak a http://www.nyf.hu/eduroam/ weboldalon valamint ha bővebb információra van szükségük keressék az Informatikai Szolgáltató Központ munkatársait, akik készséggel álnak rendelkezésükre.

Reméljük, örömmel és eredményesen használják ezen szolgáltatásunkat is.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk

ISZK munkatársai
http://www.nyf.hu/iszk/

shadow