A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy az Európai Unió valamint az Európai Felsőoktatási Térség irányelveivel összhangban elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesedését és növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét, valamint népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.

A program külpolitikai és gazdasági céljai, hogy megalapozza a hazánkban végzett külföldi hallgatók személyes és szakmai kötődését Magyarországhoz. Elősegítve a magyar sajátosságok és érdekek hazájuk körében történő megismertetését/megértetését, megalapozva ezáltal az adott országban hazánk gazdasági kapcsolatai fejlesztéséhez.

A külföldi hallgatók jelenléte az adott város és régió gazdasági fejlődését is befolyásolja.

A program hozzájárul a magyar kultúra, a magyar nyelv népszerűsítéséhez is, mivel a hallgatók egy része egyéves előképzést követően magyar nyelven kezdi meg tanulmányait.

A Nyíregyházi Egyetem a 2017-2018-as tanévtől csatlakozott a programhoz, melynek keretében 1 fő hallgató érkezett Angolából magyar nyelvű gépészmérnöki alapképzésre.

További információk a programról:

http://www.tka.hu/palyazatok/2962/stipendium-hungaricum

Nyíregyházi Egyetem / University of Nyíregyháza / Erasmus +

Minden jog fenntartva!
A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
All rights reserved!
Co-funded by the European Union. The content of this publication does not neccessarily reflect the official opinion of the European Union.