Campus Mundi – Ösztöndíj a világ minden tájára!

A Tempus Közalapítvány ismét közzétette a Campus Mundi Ösztöndíjprogram pályázati felhívásait.

Változások a Campus Mundi ösztöndíjakban: magasabb támogatások és egyszerűbb pályázás!

Campus Mundi részképzés esetén is folyamatos pályázati lehetőséget biztosít a Tempus Közalapítvány– szakmai gyakorlatra már eddig is folyamatosan lehetett jelentkezni.

Külföldi részképzés esetén a 2017. őszi pályázati határidőt 2018. március 30-ig meghosszabbították (pályázatot tehát március 30-ig folyamatosan lehet benyújtani, a bírálat és a döntés is folyamatos lesz ugyanúgy, mint a Campus Mundi szakmai gyakorlat esetében).

Campus Mundi részképzés és szakmai gyakorlat esetében differenciáltan emelkedtek az ösztöndíj összegek és a szociális kiegészítő támogatás összege:

Erasmus+ programországok:

  • Alacsonyabb megélhetési költségű európai országok: Bulgária, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Málta, Románia, Szlovákia >> 200 000 Ft/hó
  • Közepes megélhetési költségű európai országok: Belgium, Ciprus, Csehország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Luxemburg, Németország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Törökország >> 210 000 Ft/hó
  • Magas megélhetési költségű európai országok: Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Írország, Liechtenstein, Norvégia, Olaszország, Svédország >> 220 000 Ft/hó

Egyéb országok >> 350 000 Ft/hó

Szociális kiegészítő támogatás összege (egységesen) >> 35 000 Ft/hó

A www.scholarship.hu oldalon megnyílt a 2017/2018. tanévre vonatkozó Campus Mundi szakmai gyakorlat és rövid tanulmányút pályázati felület. Emlékeztetőül a pályázati határidők:

  • részképzés: 2018.03.30.
  • rövid tanulmányút: 2018.04.10.
  •  szakmai gyakorlat: folyamatos; technikai határidő: 2018.06.30.

A pályázati felhívások és a csatolandó mellékletek mintadokumentumai elérhetők a http://www.tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi oldalon.

Kérdés esetén keresse Dudás Éva koordinátort személyesen a Hallgatói Szolgáltató Központ  Nemzetközi Kapcsolatok Csoport A épület földszint 027-es irodában vagy a dudas.eva@nye.hu email címen.

A Campus Mundi programról:

2016. februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban tanulók a Campus Mundi ösztöndíjra, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része. A Tempus Közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogram mintegy 9000 hazai diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytassanak, illetve szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyenek részt európai és Európán kívüli országokban a következő 5 évben.

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. Az így szerzett interkulturális tapasztalatok a hazatérés után jelentős előnyt biztosítanak a fiataloknak a munkaerőpiacon vagy a további tanulmányok során.

Nyíregyházi Egyetem / University of Nyíregyháza / Erasmus +

Minden jog fenntartva!
A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
All rights reserved!
Co-funded by the European Union. The content of this publication does not neccessarily reflect the official opinion of the European Union.