Tudományos tevékenység

Konferencia 2018.02.08.

Könyvbemutató

2017.11.23.-án Vecsenyi János a Corvinus Egyetem tanára, a Kisvállalkozás-fejlesztési Központ vezetője vállalkozói tréninggel egybekötve  mutatta be "Vállalkozz okosan - Az ötlettől a piacra lépésig" című könyvét a Gazdálkodástudományi Intézetben.

Új Nemzeti Kiválósági Program 2017

Gratulálunk Cseszlai Róbert hallgatónknak és témavezetőjének, 
Oroszné Ilcsik Bernadettnek az
Új Nemzeti Kiválósági Program Ösztöndíjának elnyeréséhez!

 

Konferencia a Magyar Tudomány Napja 2017. alkalmából.

2017.10.25.-ei LEGO előadás

Megyei PénzSztár verseny volt az egyetemen

Ötödik alkalommal rendezték meg a PénzSztár Hazai és Határon túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyét. Az országos selejtező megyei helyszíne 2017. október 26-án a Nyíregyházi Egyetem volt, ahol egy nyíregyházi és négy megyei intézmény mérettette meg magát.

 

A Nyíregyházi Egyetem adott otthont a PénzSztár elnevezésű Hazai és Határon túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Verseny megyei selejtezőjének. A két internetes előválogató után, 15 csapat mérte össze tudását, országszerte 23 helyszínen. A megmérettetés célja, hogy a diákok számot adjanak a már meglévő pénzügyi, gazdasági, illetve vállalatirányítási tudásukról és bővítsék is azokat, a feladatok megoldásán keresztül.

 

 

 

 

 

A megyei fordulókon helyszínenként, öt darab, négy fős csapat vett részt. A diákok a játék során semmilyen külső segítséget, segédletet nem használhattak. A zsűri javította a kitöltött feladatlapokat, de voltak összetettebb kérdések is.

 

A program elején köszöntőt mondtak a zsűri tagjai, elsőként elnöke Csillag Tamás, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgatója, majd dr. Ondi Sándor, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese és Tilistyák Péter, a Budapest Bank nyíregyházi fiókvezetője. Az verseny játékvezetője dr. Vonza Andrásné, a NAV Képzési Intézetének képzési főreferense volt.

 

 

 

Szaknapot tartottak a közgázosok

2017. október 25-én „Közgáz” napot és szakestet szerveztek a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének hallgatói valamint a Magyar Közgazdász Társaság Nyíregyházi Ifjúsági Szervezetének tagjai. Napközben előadások, szakmai programok, játékos vetélkedők, sportporgram várta a fiatalokat, este zenés vacsorával egybekötött szakesten, majd a Hallgatói Szertár Klubban rendezett After Party-n szórakozhattak a közgázos hallgatók és vendégeik.

 

 

A programok tíz órától a Békési Brigitta fiatal sikeres vállalkozó előadásával kezdődött, aki a telt ház előtt Hogyan indítottam saját vállalkozást, ami mára nemzetközi franchise lett, avagy a Beautyrobic története címmel tartott gyakorlati előadást a résztvevőknek. Délután tanár-diák focikupán versenyeztek a sportos kedvű résztvevők, illetve 3 fős csapatok részvételével ún. Kalmár-játékon vehettek részt a gazdálkodás szakos fiatalok. A Gasztro Menza Éttermében tartott szakesten a megnyitó beszédek után, az elsősök fogadalomtételére, majd Gáspár Dani búvész bemutatójára került sor. A vacsora után játékos Activity-n mérhette össze „tudását” tanár és diák, majd a Tűzvirág Együttes zenéjére táncoltak a vendégek.

 

Az est a Hallgatói Szertár Klubban folytatódott egészen hajnalig, ahol retro majd hause, trance és progressive trance zenék kedvelői is jól szórakoztak.

 

 

További fotók a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének és az MKT Nyíregyházi Szervezetének facebook oldalain találhatóak.

 

Közgazdász nap 2017.10.25.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutatók éjszakája 2017.

 

Kutatók éjszakája 2017

Kutatók éjszakája 2017

Új elnök az MKT Ifjúsági Bizottsága élén

Németh Péter személyében új elnököt választott a hétvégén az MKT Ifjúsági Bizottsága. Az új elnök – aki az MKT ELTÉ-n működő ifjúsági szervezetének az elnöke – Kovács Patríciát váltotta az ifjúsági szervezet elnöki posztján. Az ifjúsági szervezetek küldöttei megválasztották az MKT IB alelnökeit is. E posztokra Bencsik Ildikónak (BME), Bökény Gergelynek (BME), Cseszlai Róbertnek (Nyíregyházi Egyetem) és Csontos Bencének (BCE) szavaztak bizalmat. Az MKT IB legfontosabb feladata idén a Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozójának és ezzel együtt az őszi FIKOT-nak az előkészítése lesz.

http://www.mkt.hu/2017/06/11/uj-elnok-az-mkt-ifjusagi-bizottsaga-elen-2/

 

 

shadow