Magunkról - Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Engedje meg, hogy megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel köszöntsem Önt a Nyíregyházi Egyetem Kancelláriájának honlapján. Kívánok Önnek munkatársaim és a magam nevében hasznos szörfölést.

Intézményünk az ország legkeletibb szegletében lévő olyan egyetem, ahol 700 dolgozóval, közel 5 000 hallgatóval váltjuk valóra Váczi Mihály szavait „Nem elég jóra vágyni, a jót akarni kell, és nem elég akarni, de tenni, tenni kell.” A fővárostól való távolság egyszerre jelent hátrányt és előnyt, de az egyetem páratlan elhelyezkedése Nyíregyháza „tüdejének”, a sóstói erdő szélén pótolja mindazt, ma versenyhátrányt jelent. Látható és egyben érzékelhető, hogy egy olyan város jött létre a városban, melyet nem csak a nyíregyházi polgárok, hanem az idelátogatók is szívesen felkeresnek.

A Campus jelleg nem csak a falakon, hanem azon túl is megmutatkozik, hiszen kerítés nélküli „nyitott intézményként” funkcionálunk. A modern kor valamennyi elvárásának megfelelünk, melyből csak egyet emelnék ki, a WIFI lefedettségünket, amely 100%-os, és bárki számára korlátozás nélkül elérhető intézményünk területén.

Az oktatást a háttérben kiszolgáló szervezetek közül kiemelkedik a Kancellária, ahol félszáz dolgozó nap mint nap teremti meg a zavartalan működés feltételeit. Feladataink száma ugyanakkor évről évre nő, így a felelősségünk is. Ahhoz, hogy ezeknek a kihívásoknak mind jobban és mind hatékonyabban megfeleljünk, a munkatársaink szinte mindegyike rendelkezik felsőfokú végzettséggel, és folyamatosan részt vesznek az aktuális továbbképzéseken. Valljuk azt, hogy jó itt dolgozni, jó egy építő közösség hasznos tagjának lenni, de egyben figyelünk arra is, hogy a hibáinkból tanuljunk. Célként fogalmazzuk meg a minőségi szolgáltatás nyújtását mindig, minden hozzánk forduló részére. Számunkra a jó munka nem érdem, hanem kötelesség.

Kérem és egyben hívom Önöket, jöjjenek el megyénkbe, látogassák meg Nyíregyházát, váljanak hacsak egy rövid időre is egy dinamikusan fejlődő térség lakójává, és ismerjék meg a Nyíregyházi Egyetemet.

Dr. Kvancz József
kancellár

 

shadow