slideshow 1

 

ERASMUS+ hallgatói pályázati lehetőségek

Hallgatói pályázati lehetőségek az ERASMUS+ PROGRAM keretein belül a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan:
a Nyíregyházi Egyetem meghirdeti az Erasmus+ pályázati felhívását a Nyíregyházi Egyetem hallgatói számára nemzetközi oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzésére.

 

Jelen pályázati felhívás során a 2019-2020-as tanév I. és II. félévére Erasmus+ tanulmányi mobilitásra – tanulmányi félévre, valamint a 2019-2020-as tanévben Erasmus+ szakmai gyakorlati lehet jelentkezni. Frissen diplomát szerzett hallgatók is részt vehetnek Erasmus+ szakmai gyakorlaton a záróvizsgát követően! Ebben az esetben a pályázatot a végzésük évében, még aktív hallgatói jogviszony alatt kell benyújtani. Az Erasmus+ programban való részvételhez nem előfeltétel a nyelvvizsga bizonyítvány, illetve nem jár tanulmányi félév veszteséggel! Az ösztöndíjat nyert hallgatóknak a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport ingyenes angol nyelvi felkészítő tanfolyamot tart!

 

A Tempus Közalapítvány a 2019/20-as tanévben is szociális alapú kiegészítő támogatást kíván nyújtani a kiutazó hallgatók számára. Az Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás összege tanulmányi mobilitás esetén havi 200 EUR szakmai gyakorlati mobilitás estén havi 100 EUR. A fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg Erasmus+ hallgatók a 2019/20-as tanévben ismét pályázhatnak kiegészítő pénzügyi támogatásra. Az igénybejelentő lapokat a hallgatónak kell benyújtania az intézmény részére.
Bővebb információ az Erasmus kiegészítő támogatásokról az alábbi linken található:

 

http://www.nye.hu/international/letoltheto-dokumentumok/

 

Az intézményi pályázati felhívás és az új online jelentkezési felület elérhető a következő oldalon:

http://www.nye.hu/international/jelentkezes/

 

A pályázatok beadási határideje:

Erasmus+ tanulmányi mobilitásra: folyamatos, előzetes konzultációt követően. („A” épület 27-es iroda). 

 

Erasmus+ szakmai gyakorlati mobilitásra: folyamatos a beadás, a szakmai gyakorlat kezdete előtt minimum 2 hónappal fel kell tölteni a jelentkezési lapokat.

 

A pályázat kizárólag online nyújtható be.

 

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos bővebb felvilágosítás, szakmai tanácsadás és konzultáció a Nemzetközi Kapcsolatok Csoportnál az „A” épület 27-es irodában kérhető.

 

 

 


 

2016, Nyiregyhaza