slideshow 1

Ismét Torna Diákolimpia Megyei Döntő és sikerek az Eötvös Gyakorlóiskolában

Az elmúlt éveket tekintve immár harmadik alkalommal - bonyolították le az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia megyei döntőjét a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A megyei döntő megrendezésére 2019. január 25–én, pénteken került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület felkérését követően. A helyszín és a rendező iskola megkeresésére minden bizonnyal azért került sor, mert az Eötvös Gyakorlóiskola nagy hagyományokkal és komoly eredményekkel büszkélkedhet a tornasport területén, melyhez színvonalas infrastruktúrával és felkészült szakembergárdával is rendelkezik.

 

A szervezők a verseny céljaként – melyre 18 csapat, 12 egyéni versenyző, összesen 119 versenyző adta le nevezését Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből - a megyei bajnoki címek eldöntése mellett a tornának, mint alapsportágnak a népszerűsítését, utánpótlás bázisának szélesítését, a versenyben a felkészültségüket, erejüket és tehetségüket összemérő iskolák közötti kapcsolatok építését, a fiatal tornászok és edzőik közötti sportbarátságok kialakítását és elmélyítését, az együttműködést és természetesen a fair play szellemiségének érvényre juttatását tűzték ki.

 

 

A színvonalas versenyen sok szép eredményt értek el az ifjú tornász tehetségek az idei évben is, amelyek közül a szervező és lebonyolító házigazdák az alábbi helyezésekkel büszkélkedhettek:

 

· A II. korcsoportban az Eötvösös tornászok bajnoki címet szeretek. A csapat tagjai: Váczi Levente, Yaacov Tomer, Yaacov Yarden, Gurály Zalán, Szűcs Áron, Bora Máté, Molnár Bence, Aros Benedek, Szováti Zétény és Kósa Tamás.

 · Egyéni összetettben harmadik helyezést ért el Gurály Zalán, negyedik lett Bora Máté, míg ebben a kategóriában az ötödik Yaacov Yarden, a hatodik helyezett Váczi Levente lett.

· A III.-IV. korcsoportban szintén bajnoki címmel zártak az Eötvösös tornászok. A csapat tagjai: Polyák Dominik, Gurály Tamás, Rontó Milán, Molnár Levente, Magyar Zsombor és Vadas Vince voltak.

· Egyéni összetettben első helyezést ért el Vadas Vince, a második Molnár Levente, a harmadik Magyar Zsombor lett, míg Gurály Tamás negyedik, Rontó Milán pedig ötödik helyezést ért el.

 

A csapatok az országos elődöntőbe jutottak! Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

 

Duna Judit Ágnes – Nagy József – Dr. Komáromi István

(Fotó: Drótos István)

 

 

 

 

Fotók az eseményről

 

1.    A tornaverseny megnyitása

 

2.    A versenyzők technikai tudnivalókat hallgatnak

 

3.    Tornászpalánták edzőjük utasításait hallgatják

 

4.    Bemelegítés közben

 

 

5.    Érmek átadása a II. korcsoport Eötvösös bajnokainak

 


 

2016, Nyiregyhaza